Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Σωστικές εργασίες στο κτήριο Γαβαλά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων


Φίλοι από τη Μάρπησσα μας πήραν τηλέφωνο για να μας γνωστοποιήσουν αυτό που δεν περιμέναμε, εθισμένοι στην κρατική αδιαφορία, και όταν πρόκειται για τα διατηρητέα και ιστορικά κτήρια του τόπου μας.

Το νέο λοιπόν είναι, ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ξεκίνησε εργασίες στο ιστορικό κτήριο Γαβαλά, για να το σώσει από την κατάρρευση.

Το νέο μας εξέπληξε ευχάριστα, επειδή προέρχεται από  μια υπηρεσία, που μας έχει συνηθίσει σε καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια.

 Ο Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Αθανασούλης, αν κρίνουμε και από άλλες ενέργειές του στην Πάρο, έδωσε με την παρουσία του στις Κυκλάδες νέα πνοή στον δυσκίνητο αυτό οργανισμό και αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουν οι φορείς του νησιού και ιδιαίτερα ο Δήμος μας.

Και για να επανέλθουμε στο προκείμενο, οι σωστικές εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δεν πρέπει να αφήσουν αδιάφορο κανένα Μαρπησσαίο και καμιά Μαρπησσαία.

  Το διατηρητέο κτήριο Γαβαλά, πέρα από την αρχιτεκτονική του αξία,  είναι μέρος της ιστορίας της Μάρπησσας και πρέπει να συντονιστούν όλοι οι φορείς της περιοχής προς την κατεύθυνση της αναπαλαίωσής του.


Ο δραστήριος σύλλογος των Μαρπησσαίων της Αθήνας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Ροδόπουλο, κατά την γνώμη μας, πρέπει να έλθει σε επαφή με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Αθανασούλη, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το εύρος των εργασιών που έχει αναλάβει η υπηρεσία του και εν συνεχεία να επισκεφτούν την Υπουργό Πολιτισμού και να ζητήσουν να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου η αναπαλαίωση του κτηρίου. 

 Το εγχείρημα μπορεί να φαντάζει δύσκολο, αλλά επιβάλλεται να επιχειρηθεί. Ακόμα και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μπορεί να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: