Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Για όσους δεν γνωρίζουν την προσφορά του Στέλιου Φραγκούλη


Τελικά κάποιοι για δικούς τους λόγους επιχείρησαν να δώσουν άλλη διάσταση σε γραφόμενα του blog της “Ωραίας Πάρου”.

Πρόκειται για δημοσίευμα που φωτογραφίζει τον πρώην δήμαρχο και χρηματίσαντα για πολλά χρόνια πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Στέλιο Φραγκούλη και την προσφορά του στην τοπική μας κοινωνία που χρονολογείται από το 1977, όταν για πρώτη φορά εκτέθηκε στην κρίση του λαού, ως υποψήφιος πρόεδρος της κοινότητας Πάρου.

Επειδή κάποιοι αριθμούν ελάχιστα χρόνια στο νησί και επομένως αγνοούν την προσφορά προσώπων, όπως αυτή του Στέλιου Φραγκούλη, κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε μερικά από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής στο τομέα της αποχέτευσης και της ύδρευσης, εξαιτίας των οποίων  η Παροικιά μπόρεσε να ανταποκριθεί  στις μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν από τη μεγάλη τουριστική κίνηση του νησιού μας.

Ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης που αποτέλεσε τη βάση για λυθεί το αποχετευτικό πρόβλημα της Παροικιάς είναι δικό του έργο. Έγινε επί δημαρχίας του.

Τα δίκτυα αποχέτευσης που κάλυψαν το σύνολο του οικισμού της Παροικιάς κατασκευάστηκαν όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Το ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο παρακολουθείται η στάθμη των γεωτρήσεων και κόστισε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ πραγματοποιήθηκε επίσης την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Το έργο της αφαλάτωσης της Παροικιάς δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη της  τότε δημοτικής αρχής, αφού, ότι έπρεπε να γίνει από τη ΔΕΥΑΠ, πραγματοποιήθηκε με τρόπο υποδειγματικό και με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της επιχείρησης, που ανήλθε στο  ποσόν των 620.000 ευρώ. Ο Δήμος τότε έχασε χρηματοδότηση 345.000 ευρώ, που είχε από το ΥΠΕΣ και τώρα η ολοκλήρωση του έργου  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με το ποσόν των 705.645 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ίδια αφαλάτωση, που προμηθεύτηκε τον ίδιο χρόνο μαζί με την Πάρο και η Μύκονος, ο δήμος του γειτονικού μας νησιού την  έθεσε σε λειτουργία πριν από 7 χρόνια, σε αντίθεση με το δικό μας δήμο, που προβλέπεται η λειτουργία της, αν όλα πάνε καλά το 2018!

Τέλος ετοίμασε τη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Μαράθι μέχρι τη δεξαμενή των Αγίων Αναργύρων, έργο μεγάλο, που μετά την ωρίμανση του φακέλου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 1.669.193  ευρώ.

Αυτά για τους απληροφόρητους και για όσους κόβουν ή θα κόψουν κορδέλες για έργα που άλλοι εργάστηκαν και τα ετοίμασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: