Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τα λυόμενα του Μπάμπη


Μια φορά κι έναν καιρό, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, κάποιοι καθηγητές, μαζί με γονείς και μαθητές ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, επειδή οι σχολικές αίθουσες δεν επαρκούσαν για να στεγάσουν το σύνολο της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου της Παροικιάς. 

  Οι διαδηλώσεις άρχισαν να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Τότε ήταν που εμφανίστηκε ένας πυροσβέστης, ειδικός σε κοινωνικής μορφής κατασβέσεις, όνόματι Μπάμπης. Ήταν η χρονιά που κάποιοι είχαν κατακάψει την Πελοπόννησο και η κυβέρνηση τοποθετούσε στις καμένες περιοχές λυόμενα για να στεγάσει τους πυρόπληκτους.

Ο Μπάμπης δεν έμεινε αδρανής. Επισκέφτηκε το κράτος των Αθηνών, έκανε τις επαφές του και χωρίς καμιά αργοπορία κατέφθασαν στο νησί δύο λυόμενα. Τοποθετήθηκαν στο χώρο του Γυμνασίου και χάρη στον Μπάμπη το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά, όπως είχε δηλώσει τότε.

Από τότε πέρασε χρόνος πολύς με τις αίθουσες να λειτουργούν μέχρι και σήμερα!

Στο μεταξύ η τότε έπαρχος, φρόντισε και αγοράστηκε έκταση πολλών στρεμμάτων για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος, που θα μας απάλλασσε από τις ενοχές(;) να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας στα λυόμενα της ντροπής. 

Όμως αν και πέρασαν χρόνια πολλά από την αγορά της έκτασης, ακόμα η σχετική μελέτη από το Δήμο μας δεν έχει ετοιμαστεί. Και τι ειρωνεία!  Ο πυροσβέστης Μπάμπης είναι τώρα πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει φωτιά για κατάσβεση και ο Μπάμπης παραμένει ανενεργός.

Όμως επειδή οι φωτιές ανάβουν απροειδοποίητα, καλά θα κάνει να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Ποτέ δεν ξέρεις που και πότε θα χτυπήσουν οι εμπρηστές.  Αν υπάρχουν πια τέτοιοι στο νησί.

Ο παραμυθάς

Υ.Γ. Η αίθουσα πολυχώρου του Δημοτικού σχολείου Νάουσας. Εμείς εδώ στην Παροικιά, εκτός από ένα μπράβο  στους Ναουσαίους, σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι για τα δικά μας παιδιά;



Δεν υπάρχουν σχόλια: