Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αν η δημοτική αρχή αποφασίσει να «σπάσει αυγά», πολλά μπορούν να γίνουν



Η πιο κατάλληλη περίοδος για  να εξεταστούν τα λειτουργικά προβλήματα που εμφάνισε το νησί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που πέρασε, είναι αυτή που διανύουμε. 

Είναι ακόμα νωπά (τα προβλήματα) σε όλους μας και για κάποια από αυτά έχουμε μπροστά μας το χρόνο για να τα αντιμετωπίσουμε.

Άλλο είναι π.χ. να εφαρμόζεις την ελεγχόμενη στάθμευση σε περίοδο τουριστικής αιχμής, όπως συνέβη φέτος με τα γνωστά αποτελέσματα και άλλο να την έχεις προετοιμάσει εγκαίρως για να  την εφαρμόσεις στο ξεκίνημα.

Άλλο είναι ο εργολάβος του ΟΤΕ να σκάβει χαντάκια και να δημιουργεί ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης το Ιούλιο ή τον Αύγουστο  και άλλο αυτά να γίνονται σε νεκρούς τουριστικούς μήνες. Κοντά στο νου κι γνώση, που λέει ο λαός μας.

Και επειδή η τουριστική κίνηση του ΄18, καλώς εχόντων των πραγμάτων, προβλέπεται ίδια ή και καλύτερη από πλευράς αφίξεων, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα  τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν.

Ο κόσμος που έρχεται στο νησί για πρώτη φορά, πρέπει να επιστρέφει στην πατρίδα του ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που του προσφέρουμε και για λόγους ουσίας, αλλά και  γιατί αυτή είναι η καλύτερη, η πιο αποτελεσματική διαφήμιση.  Όπως και το αντίθετο, που συνιστά τη χειρότερη δυσφήμιση.

Η λογική π.χ. ότι για το μποτιλιάρισμα του περιφερειακού της Παροικιάς ή του λιμανιού, δεν μπορούμε να κάνουμε έργα κυκλοφοριακής βελτίωσης, αφού το πρόβλημα υπάρχει μόνο για τρεις μήνες, μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο, όταν αυτοί οι τρεις μήνες είναι που στηρίζουν την οικονομία του νησιού.


Αν η δημοτική αρχή αποφασίσει να «σπάσει αυγά» πολλά μπορούν να γίνουν που θα βελτιώσουν την εικόνα της τουριστικής Πάρου. Αυτό όμως έχει κόστος για όσους ενδιαφέρονται  απλά και μόνο για την αναπαραγωγή της καρέκλας τους στο Δήμο. Όμως η καρέκλα δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να σπάσει κάποιος αυγά πρώτα πρέπει να τα έχει
Ενδεχομένως στο κοτέτσι του
Ή έστω στο ψυγείο του
Εν πάση περιπτώσει κάπου
Οπουδήποτε
Πάντως να τα έχει
Γιατί αλλιώς τι θα σπάσει?
Αυτά που δεν έχει?
Γιατί όλα τα αυγά δεν πουλιόνται στο εμπόριο
Κάποια είναι είδος σε ανεπάρκεια
Γιαυτό ή έχεις καλά, δικά σου
Ή τζούφια ... η δουλειά