Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Θετικές κινήσεις στο χώρο της υγείας για τα νησιά μας


Σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να πληροφορήσω την τοπική μας κοινωνία, ότι εκείνοι οι αγώνες μας για τη δημόσια υγεία, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Φαίνεται, πως οι κυβερνώντες κατανόησαν την ανάγκη στήριξης της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στα νησιά μας και άρχισαν να παίρνουν σειρά μέτρων προς την ορθή κατεύθυνση.

Το νοσοκομείο της Σαντορίνης, που απειλούσε ο Γεωργιάδης ότι θα το πουλήσει, λειτουργεί, (έστω και με ελλείψεις), στη Νάξο επιτέλους τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα τεχνητού νεφρού και στη Σύρο λειτουργεί βάση του ΕΚΑΒ με στρατιωτικό ελικόπτερο που μεταφέρει επείγοντα περιστατικά από τα νησιά μας στο νοσοκομείο της Σύρου ή σε νοσοκομεία των Αθηνών καθημερινά.

Και όπως με πληροφόρησαν (από το δικό μας Κέντρο Υγείας),  μεταφέρει επείγοντα περιστατικά και από την Πάρο.

Και τώρα στα καθ΄ημάς.  Η παιδίατρος εγκαταστάθηκε στο νησί και αναλαμβάνει υπηρεσία στις αρχές Νοεμβρίου καθώς και ένας ορθοπεδικός.  Έπεται ένας γιατρός γενικής ιατρικής και αναμένεται η αξιολόγηση των αιτήσεων και η πρόσληψη καρδιολόγου και μικροβιολόγου.


Βέβαια τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά και απαιτείται εγρήγορση και προσπάθεια. 
  Όμως κάτι αρχίζει να κινείται και  αυτό καταγράφεται στα θετικά της πολιτείας, σε μια εποχή που η κοινή λογική είναι είδος εν ανεπαρκεία και η παραπληροφόρηση εξαφανίζει ό,τι σπουδαίο και ουσιαστικό αφορά την καθημερινή μας ζωή.

Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: