Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Παραμύθι χωρίς ονόματα


Μια φορά και έναν καιρό μια γυναίκα έπαρχος, γρηγορούσα και πεισματάρα, αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα της συνύπαρξης τριών σχολείων: του Λυκείου, του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ.

 Ήταν η εποχή που το Επαρχείο έφτιαχνε τα σχολεία και ο Δήμος αναλάμβανε τη συντήρησή τους.

 Όμως γη για να φτιάξει καινούργιο σχολείο δεν εύρισκε και μπροστά στο αδιέξοδό της ζήτησε βοήθεια από τον τότε δήμαρχο. Και ο δήμαρχος, που είχε χρηματίσει και εκπαιδευτικός, της έδωσε ένα μεγάλο οικόπεδο 10 στρεμμάτων και μάλιστα με μεγάλο συντελεστή δόμησης, κατάλληλο για την περίσταση.

Και η έπαρχος που ήταν γρήγορη, όπως είπαμε και πιο πάνω, έφτιαξε τις μελέτες, βρήκε και τα χρήματα και έτσι χτίστηκε το σχολείο που στεγάζει σήμερα το ΕΠΑΛ. 

Όμως πάνω στη βιασύνη της δεν πρόβλεψε να εξοπλίσει με τα απαραίτητα την μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου σχολείου.

Και τα χρόνια περνούσαν, περνούσαν, περνούσαν, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίηση αυτής της αίθουσας, μέχρι που έφτασαν μια μέρα στο νησί κάποιοι ερασιτέχνες θεατράνθρωποι.

 Ήθελαν να φέρουν στο νησί τους ερασιτεχνικούς θιάσους του Αιγαίου, αλλά δεν εύρισκαν κατάλληλη αίθουσα στην πρωτεύουσα του νησιού. Και δεν τους πήγαινε να δώσουν παραστάσεις μόνο στα χωριά που έχουν αίθουσες και να αφήσουν απέξω την πρωτεύουσα.

Συνάντησαν λοιπόν τον δήμαρχο, του είπαν τα σχετικά και τότε έπεσε η πρόταση αξιοποίησης της αίθουσας του ΕΠΑΛ. Το ποιος έκανε την πρόταση δεν έγινε γνωστό. Μόνο φήμες κυκλοφόρησαν.

Άλλοι λένε, ότι την πρόταση την έκαναν οι εκπρόσωποι των θιάσων και άλλοι ότι ήταν ιδέα και πρόταση του προέδρου της ΚΔΕΠΑΠ.

Σημασία έχει, ότι ο δήμαρχος όχι μόνο δέχτηκε την πρόταση, αλλά το πήρε και ζεστά. Κι ας λένε κάποιοι αυτό που λέει ο λαός, ότι το αγώγι ξυπνά τον αγωγιάτη. Ακόμα πιο ζεστά το πήραν και οι τεχνικές υπηρεσίες και έπεσαν όλοι με τα μούτρα στη δουλειά, γιατί έπρεπε να προλάβουν και τις ημερομηνίες. Και τις πρόλαβαν.

 Έτσι η πρωτεύουσα απέχτησε μια ωραία σύγχρονη αίθουσα, η οποία σύντομα εγκαινιάζεται με θεατρικές παραστάσεις από τους θιάσους του Αιγαίου.

Εδώ το παραμύθι μας τέλειωσε. Αν σας άρεσε μπορούν να ακολουθήσουν και άλλα.
Ο παραμυθάς


Υ.Γ. Αν η εξιστόρηση περιέχει αναλήθειες, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παραμύθι. Άλλωστε υπάρχει και ο αντίλογος. Σημασία έχει η ουσία, ότι η Παροικιά απέκτησε επιτέλους μια αίθουσα της προκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: