Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πάρου έλαβε δυναμικά μέρος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2017 στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Berlin ExpoCenter City κατά το διάστημα 8-12 Μαρτίου 2017.

Η Πάρος συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με άλλα νησιά όπως η Νάξος, η Αστυπάλαια, η Άνδρος, κ.α. Η δυνατή και πρωτότυπη καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ανακήρυξής της σε Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης 2019, συνεχίστηκε και στο Βερολίνο στρέφοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα νησιά της περιφέρειας μας. Το stand της Πάρου όπως και ολόκληρη η έκθεση σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα και τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2017 ήταν ενθαρρυντικά.

Η ITB είναι από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και έχει μεγάλη απήχηση και προβολή. Πιο συγκεκριμένα, τα 1.092 περίπτερα της έκθεσης με τους παραπάνω από 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, επισκέφτηκαν συνολικά 109.000 εμπορικοί επισκέπτες. Φέτος, ειδικότερα, η γερμανική αγορά δείχνει μια ισχυρή τάση για ταξίδια προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα προς τα ελληνικά νησιά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφους για την προβολή και προώθηση της Πάρου ως τουριστικό προορισμό εναλλακτικού, περιπατητικού και θαλάσσιου τουρισμού, κρυφών αποδράσεων, εστιάζοντας στην πολιτιστική κληρονομιά, στην ιστορία και στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά καθώς και στην παριανή φιλοξενία.

Στόχος του Δήμου Πάρου είναι η δυναμική παρουσία και συστηματική προβολή του νησιού τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πάρου κ. Χρήστος Χριστόφορος και η σύμβουλος Δημάρχου κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: