Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Χρηματοδότηση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, στη Σύρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει οικονομικά την συνέχιση της λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, στη Σύρο

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση για την απρόσκοπτη  συνέχιση παροχής υπηρεσιών σε 25 παιδιά με αναπηρία


Με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ) στη Σύρο, λόγω των περικοπών που πραγματοποιούνται στους πόρους χρηματοδότησης των μονάδων αυτών, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τον Δήμο Σύρου και την «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων” συνυπογράφουν Προγραμματική Σύμβαση προκειμένου το Κέντρο να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε 25 παιδιά με αναπηρία.

Την Προγραμματική Σύμβαση συνυπογράφουν, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Σύρου κ. Γιώργος Μαραγκός και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΜΚΕ κ. Γιώργος Λεονταρίτης.


Η χρονική διάρκεια της Π.Σ λήγει στις 31 Αυγούστου 2017, βάσει της οποίας,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με το ποσό των 15.000 ευρώ στη λειτουργία του Κέντρου και αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη για την παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας, γυμναστή, εκμάθηση μουσικής, εργοθεραπείας και κοινωνικού φροντιστή.

Η εταιρία «Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων», λειτουργεί από το 2001 με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην κοινωνική μέριμνα, στην παροχή διευκολύνσεων για απασχόληση, στην ένταξη και επανένταξη κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων και ατόμων και στην προώθηση των ίσων ευκαιριών και της ισότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε και άρχισε να λειτουργεί από το 2002 το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ), ως μονάδα που απασχολεί παιδιά με αναπηρία δυναμικότητας 20 – 25 ατόμων. Σκοπός της μονάδας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθληση και σωματικής αγωγής, καθώς και η συμμετοχή τους σε προγράμματα προ επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Κατά το τρέχον έτος αλλά και όπως διαφαίνεται και για τα επόμενα χρόνια, οι περικοπές που πραγματοποιούνται στους πόρους χρηματοδότησης της λειτουργίας των μονάδων αυτών, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, καθιστά αδύνατη τη συνέχεια λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στη Σύρο, γεγονός που δημιουργεί κρίσιμο ζήτημα απώλειας μιας απαραίτητης κοινωνικής δομής υποστήριξης και μέριμνας των παιδιών με αναπηρία του νησιού.

Με την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία στέκεται πάντα υποστηρικτικά στις ανάγκες της κοινωνίας των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συμμετέχει στην ομαλή απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τα 25 παιδιά που υποστηρίζονται από Κέντρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: