Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ανεμογεννήτριες: Μετά την ενημέρωση των κομμάτων, το επόμενο βήμα της Επιτροπής Αγώνα


Φωτογραφία: ΟΠΑΣ

Κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια για τις ανεμογεννήτριες – τέρατα και για το έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της Πάρου με την εγκατάστασή τους στο νησί.

Η Επιτροπή Αγώνα που επισκέφτηκε την Αθήνα, ενημέρωσε τα κόμματα της Βουλής και στην συγκέντρωση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων ενημερώθηκαν όλοι οι βουλευτές του νομού μας.

 Όλοι άκουσαν τους εκπροσώπους μας, που περιέγραψαν τεκμηριωμένα αυτό που πρόκειται να επιχειρηθεί στην Πάρο, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, εάν επιδείξει αδιαφορία και έλλειμμα πολιτικής βούλησης.

Σημαντικό επίσης είναι ότι άκουσαν και τη φωνή της Περιφέρειας, δια στόματος του Περιφερειάρχη μας, που εξαρχής τοποθετήθηκε αρνητικά, όταν της ζητήθηκε να γνωματεύσει για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Το επόμενο βήμα είναι προφανώς η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Δεν θα είναι εύκολη η συνάντηση αυτή. Υπάρχουν τετελεσμένα που ευνοούν τις πολυεθνικές.
Πρόκειται για την Απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων, που υπέγραψε ο τότε υπουργός Μανιάτης και την αδειοδότηση των δύο εταιρειών από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Θα πρέπει να ανατραπεί η νομική βάση, πάνω στην οποία στηρίχθηκαν οι αποφάσεις αυτές και εδώ χρειάζεται καλή γνώση της νομοθεσίας που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς, που διέπει το νησί μας και εν τέλει θα πρέπει να δηλωθεί στον υπουργό, ότι, εάν δεν ακυρωθεί η απόφαση Μανιάτη, θα αγωνιστούμε με κάθε διαθέσιμο μέσο, για να αποτρέψουμε το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του τόπου μας.

Συνιστούμε, πριν από τη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου:

- Την ενημέρωση της Επιτροπής Αγώνα από τον δικηγόρο, που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας,

- Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, από την οποία να ζητηθεί η παρέμβασή της για την προστασία της τουριστικής Πάρου και

- Συντονισμό με τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη, ώστε να αποφευχθεί ο όποιος αυτοσχεδιασμός.


Ολοκληρώνοντας, προτείνουμε, πριν από την συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, να δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου θα γνωστοποιούνται οι λόγοι της άρνησής μας στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά μας, επειδή η επικρατούσα εντύπωση  για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι, ότι αυτές εναρμονίζονται προς το περιβάλλον και το προστατεύουν, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με τα βιομηχανικού τύπου αιολικά πάρκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: