Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Προτάσεις για την αποτροπή του οικολογικού εγκλήματος στο σώμα της Πάρου


Επειδή η Επιτροπή του Δήμου στη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης (8/2/16) ζήτησε προτάσεις από φορείς και πολίτες για ενέργειες  και δράσεις που θα απαιτηθούν για να αποτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών – τεράτων  στο νησί μας, εμείς από τη δική μας πλευρά προτείνουμε τα ακόλουθα:

- Μετατροπή της Επιτροπής του Δήμου σε Επιτροπή Αγώνα. Στην επιτροπή Αγώνα στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Δήμαρχος, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

- Γραφείο τύπου που θα αναλάβει την ενημέρωση  σε μέσα των Αθηνών, των Κυκλάδων και φυσικά της Πάρου.

- Συγκέντρωση  με τη βοήθεια των τοπικών συλλόγων των Αθηνών σε μεγάλη αίθουσα της πρωτεύουσας και κοινή συνέντευξη τύπου  από τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου.

- Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με αίτημα την ακύρωση του έργου και σε περίπτωση άρνησής του,  σαφή  και κατηγορηματική δήλωση , ότι η Πάρος θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

- Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού προκειμένου να ενημερωθεί για την οικολογική καταστροφή που θα συντελεσθεί στο νησί μας, που είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.

- Συνάντηση στη Βουλή με εκπροσώπους των κομμάτων με αίτημα την υποβολή ερωτήσεων και επερωτήσεων.

- Αφαίρεση  των όποιων τοπικών στηριγμάτων διαθέτει η εταιρεία στο νησί για να αισθανθεί, ότι δραστηριοποιείται σε εχθρικό έδαφος.

-  Καλύτερη  προετοιμασία  της νομικής μας παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την διαφαινόμενη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης.

- Συντονισμός σε επίπεδο δήμων και φορέων των 4 νησιών (Πάρου, Άνδρου, Νάξου και Τήνου ) για οργάνωση κοινών δράσεων.

Η προετοιμασία της Πάρου για την αποτροπή του οικολογικού εγκλήματος που επιχειρείται, προϋποθέτει τη συμμετοχή και αξιοποίηση ότι καλύτερου διαθέτει το νησί σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: