Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Για τρία σημαντικά θέματα αποφασίζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο


Τρείς είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις που θα πάρει στην αποψινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Τις ιεραρχούμε:

Η πρώτη έχει σχέση με τη συνέχιση των εργασιών για την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου. Υποσχέσεις δόθηκαν από την κυβέρνηση την ημέρα των εγκαινίων, αλλά το ερώτημα που τίθεται 6 μήνες μετά, είναι ποιες από αυτές έχουν δρομολογηθεί.

Δεν το γνωρίζουμε, αφού καμιά κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί. Το πιθανότερο είναι να μην έχει γίνει τίποτε απολύτως και αυτό είναι το ανησυχητικό. Δεν γνωρίζουμε αν οι μελέτες για τις μόνιμες κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Δεν γνωρίζουμε εάν οι μελέτες για την επέκταση του διαδρόμου έχουν ξεκινήσει και επίσης εάν η ΥΠΑ έχει προγραμματίσει να επεκτείνει το πάρκιν που αποδείχτηκε απελπιστικά μικρό.

Και ένα ερώτημα που αφορά το πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Ο αερολιμενάρχης έχει προσκληθεί στο δημοτικό συμβούλιο; Οι απόψεις του, αφού καθημερινά βιώνει τα προβλήματα του νέου αεροδρομίου θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες  για τους δημοτικούς συμβούλους, πριν αρχίσουν οι τοποθετήσεις τους και η λήψη της σχετικής απόφασης.

Το δεύτερο θέμα αφορά την τύχη του παλαιού αεροδρομίου. Οι πληροφορίες που έφτασαν σε μας  μιλούν για ανάκληση της δωρεάς προς το δημόσιο, αφού εξέλιπε ο λόγος της δωρεάς, για τον οποίο είχε παραχωρηθεί η έκταση. Ορθή η κίνηση και η μεταγραφή του ακινήτου στο υποθηκοφυλακείο, στη μερίδα του Δήμου.

Το τρίτο θέμα αφορά την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά, από το περίσσευμα των χρημάτων της ΚΔΕΠΑΠ.  Το έργο χάθηκε το 2003, όταν η τότε δημοτική αρχή ανέτρεψε τον προγραμματισμό της προηγούμενης. Και τότε λεφτά υπήρχαν. Τώρα με περιορισμένο ποσόν ξεκινά και πάλι μια νέα προσπάθεια σε ακίνητο του Δήμου.


Έμπειρος αυτοδιοικητικός μας μετέφερε την άποψή του, όσον αφορά τη θέση. Η πρότασή του έχει σχέση με την κατασκευή του κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου και σε οικόπεδο της Εκκλησίας, εφόσον υπάρξει ανταλλαγή του ακινήτου της με άλλο του Δήμου. Εμείς την μεταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: