Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Μια σπάνια φωτογραφία.Βασιλόφρονες της Παροικιάς πανηγυρίζουν.


Πρόκειται για συγκέντρωση βασιλοφρόνων στην Παροικιά, στην πλατεία που βρίσκεται σε επαφή με το ΚΑΠΗ, που ήταν τότε καφενείο.  
Προφανώς τραβήχτηκε στις αρχές Νοεμβρίου του 1921, μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, όπου ο Βενιζέλος υπέστη συντριπτική ήττα. 

  Ήταν τέτοιος ο φανατισμός της εποχής, που οι βασιλόφρονες αντί για καλημέρα, έλεγαν ό ένας στον άλλο «Χριστός Ανέστη». Στο κέντρο της φωτογραφίας οι διαδηλωτές  κρατούν δαφνοστεφανωμένο πορτραίτο του βασιλιά Κωνσταντίνου.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρευρίσκεται καμιά γυναίκα, εκτός από μία που παρατηρεί τους συγκεντρωμένους από την ταράτσα. Από τον σημαιοστολισμό της πλατείας και τις ελληνικές σημαίες, μάλλον η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ημέρα της εορτής της Αγίας Θεοκτίστης, στις 9 Νοεμβρίου,  μετά τη λιτανεία.


Εκτός από έναν που φορά ρεπούμπλικα και είναι προφανώς το πολιτικό πρόσωπο της εποχής και ο… καθοδηγητής,  οι υπόλοιποι φορούν τραγιάσκα, ένας αμάνιτα και οι μαθητές πηλίκιο. Κάποιοι στο πέτο του σακακιού έχουν καρφιτσωμένη κονκάρδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα βασιλόφρονας παρά συριζόφρονας