Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας


Είναι πλέον φανερό και στον πιο δύσπιστο, ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων υπακούουν σε μία μόνο στρατηγική. Αυτή του περιορισμού των δαπανών, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, στη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους και μάλιστα χωρίς τους απαιτούμενους πόρους, της επιχειρηματικότητας των δήμων, της δυνητικής φορολογίας και πάει λέγοντας.

  Γιατί η κυβερνητική εξουσία του χθες και του σήμερα, θέλει τους δήμους  στήριγμα αυτής της πολιτικής  και όχι των λαϊκών αναγκών. Με τα δεδομένα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, οι δήμοι θα χρηματοδοτηθούν με περίπου 2 δις. ευρώ λιγότερα από τους πόρους που τους ανήκουν βάσει νομοθεσίας. Αντίθετα τα έσοδα των δήμων από την έμμεση φορολογία των δημοτών εκτινάσσονται στα ύψη.                                                                        

 Φυσικό επακόλουθο αυτής της πολιτικής είναι η μείωση της κρατικής επιχορήγησης και του Δήμου μας κατά 300.000 ευρώ τουλάχιστον. Η σημερινή δημοτική αρχή με τις πράξεις της αποδεικνύει ότι αδιαμαρτύρητα γίνεται διαχειριστής και εκφραστής αυτής της πολιτικής στο νησί μας .                                  
Αυτό σε συνδυασμό με την ανυπαρξία από μέρους της σχεδιασμού και ιεράρχησης των προβλημάτων του νησιού και των κατοίκων, οδηγεί τα πράγματα σε μια εκρηκτική κατάσταση. Η πρακτική των δύο χρόνων έχει αποδείξει , ότι η δημοτική αρχή «σέρνεται» πίσω τα προβλήματα όταν αυτά παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις ή πίσω από τις επιλογές μικρών ή μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η αδιέξοδη πολιτική σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό της φτώχειας  και το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 που εγκρίθηκαν, δεν προμηνύουν θετικές εξελίξεις για μια σειρά προβλημάτων είτε αυτά είναι παλιά είτε είναι καινούργια.
     
 Το δημοτικό οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση, η έλλειψη σχολικής στέγης και χώρων αθλητισμού και πολιτισμού στο «κόκκινο», έργα ασφαλείας, κοινωνικών υποδομών, κυκλοφοριακό, είναι μερικά από τα καυτά προβλήματα που απουσιάζουν από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής . Εμείς δεν «στήνουμε στον τοίχο» τη δημοτική αρχή γιατί δεν παρουσιάζει έναν, όπως λένε «αναπτυξιακό προϋπολογισμό», αλλά γιατί με τη στάση και τα έργα της δεν παλεύει και δεν διεκδικεί απέναντι στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική το αυτονόητο . Δεν ενημερώνει και δεν κινητοποιεί τον παριανό λαό αλλά συμβάλλει στην παραπλάνηση και στον εφησυχασμό του. Βέβαια, η δική μας πολιτική είναι «ξένο σώμα» στις δικές της πολιτικές επιλογές.
 Καταψηφίσαμε λοιπόν τον προϋπολογισμό του 2017 και διεκδικούμε:

·         Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών .
·          Όχι στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους .
·          Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της υγείας -πρόνοιας και της παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος .
·         Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου , των νομικών προσώπων του και των δημοτικών επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες τους.

Πάρος 18-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: