Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΔΕΠΑΠ για τα γιορτινά της Παροικιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



.              Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το φετινό εορταστικό τριήμερο «ΓΙΟΡΤΙΝΑ στην ΠΑΡΟΙΚΙΑ» στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και η Δημοτική Κοινότητα Πάρου με τη συνεργασία των συλλόγων Ευζωία Wellness Activities, το Σύλλογο Γυναικών Πάρου «ΑΡΗΙΣ», το Σύλλογο φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας και τη συμμετοχή του Kέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Το Τεχνηντάρι», του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πάρου, του Δημοτικού Ωδείου  Πάρου, της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Πάρου,  το Σπίτι του Δασκάλου, το Ωδείο Μυθωδία, τη Σχολή Κλασικού Μπαλέτου της κ. Έφης Λουδάρου, το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Παροικίας, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Παροικίας «Τα Μελισσάκια», και τον θίασο του θεάτρου σκιών Αργύρη Αθανασίου.

Μια πανδαισία εορταστικών ασμάτων, μουσικές, δώρα, χάπενινγκς, γλυκές  αλλά και αλμυρές γεύσεις για όλα τα γούστα, τραγούδι και χορός φώτισαν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων με ζεστά χαμόγελα, φως και ελπίδα, χαρίζοντας ζωντάνια και φαντασία στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας.
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου παιδιά από τα δημοτικά σχολεία της Παροικίας με τις δασκάλες τους Δήμητρα Χανιώτη και. Άννα Μαρία Κουμιώτη ξεκίνησαν το στόλισμα της πόλης μας, ενώ το απόγευμα οι μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου, στον Δημοτικό Χώρο Τεχνών στην Παλαιά Αγορά της Παροικίας άνοιξαν  την υπέροχη έκθεση των έργων και των κατασκευών τους που ενθουσίασαν όσους τυχερούς την επισκέφθηκαν.


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από νωρίς το απόγευμα χορωδίες έψαλαν ύμνους και κάλαντα, η Ευζωία Wellness Activities έψαξε το «Άστρο Φωτεινό», ενώ το «Τεχνηντάρι» με τους παραδοσιακούς νησιώτικους ήχους του εκτόξευσε το κέφι στα ύψη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου όπου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Εκατονταπυλιανής πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου μας.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες , μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τη Σχολή Κλασικού Μπαλέτου της Έφης  Λουδάρου, κάλαντα και τραγούδια με την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάρου υπό την διεύθυνση της κ. Ρένας Τσακίρη, και ζωντανή νεανική μουσική ζωντάνεψαν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στο χώρο της εκδήλωσης μπορούσε κανείς να επισκεφθεί το Καραμελόσπιτο με τις υπέροχες γλυκές γεύσεις που επιμελήθηκε το «Κάραμελ» του Άγγελου Καπούτσου, το παραμυθόσπιτο που προσέλκυσε τους μικρούς μας φίλους, το σπίτι και τον πάγκο με τις κατασκευές, τα ευρηματικά διακοσμητικά,  τις τοπικές λιχουδιές του Συλλόγου γυναικών Πάρου»ΑΡΗΙΣ» αλλά και την ψησταριά για τους πιο μερακλήδες με τα ζεστά πεντανόστιμα σουβλάκια.

Ο Αϊ Βασίλης χάρισε ευχές και καραμέλες στα παιδιά που δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του.

Εκείνο όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το πάντα πολυάσχολο σπιτάκι του Αϊ Βασίλη όπου ουρές κόσμου με τα πιτσιρίκια στην πρώτη γραμμή πήραν το καθιερωμένο δώρο και το αναψυκτικό τους μαζί με τις ζεστές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος που είχε την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης, στον σύντομο χαιρετισμό του απηύθυνε μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης ενώ με ρεαλισμό αλλά και αισιοδοξία κάλεσε όλες και όλους τους Παριανούς να σταθούμε άξιοι  των ιδανικών και των αξιών που μας χαρακτηρίζουν ως λαό  και ως νησιώτες.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την αντίστροφη μέτρηση και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, που φέτος συνοδεύτηκε με εντυπωσιακά φλεγόμενα σιντριβάνια, από τον Δήμαρχο Πάρου κ.  Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης ευχόμενος στους πολίτες του νησιού μας υγεία και ευτυχία. Την όμορφη βραδιά έκλεισαν οι μελωδίες του Σίμου Βαρριά και της Ζωής Γεωργιάδη.

Τέλος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με δύο δωρεάν εορταστικές παραστάσεις του αγαπημένου μας καραγκιόζη  προσφορά του θεάτρου Σκιών Αργύρη Αθανασίου.

Ευχαριστούμε τους πάντα πρόθυμους χορηγούς μας που σε δύσκολες συνθήκες  προσέφεραν πρόθυμα την στήριξη τους ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτή την όμορφη εκδήλωση καθώς και όλους όσους συμβάλανε με κάθε τρόπο στην επιτυχία της.

                 Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι :

ΑΡΤΟΠΟIΪΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΑΛΙΠΡΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΡΤΟΠΟIΪΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΡΤΟΠΟIΪΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - «ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ» ΖΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΣ  
ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ «ΤΟ ΤΣΕΡΚΙ»
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «AB - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ  «PROTON» - ΑΛΥΚΗ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «PRIMO» - ΣΙΦΝΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΑΡΚΕΤΙΝ»
ΜΑΟΥΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – BALLOON  CENTER
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΕΥΚΩΝ «Ο ΣΤΡΑΤΗΣ»
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΡΩ
Ι. ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
ΚΑΡΑΜΕΛ ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
ΑΡΤΟΠΟIΪΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛ.  ΖΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  


                BLUE STAR FERRIES  -  ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
                ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑΝΟΣ FIRE WORKS
                ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
                ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
                ΧΟΡΩΔΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ  ΠΑΡΟΥ
                ΧΟΡΩΔΙΑ ΩΔΕΙΟΥ ΜΥΘΩΔΙΑ
                ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ
                1Ο ΚΑΙ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΥ
                 ΕΥΖΩΙΑ WELLNESS ACTIVITIES
                ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ «ΑΡΗΙΣ»
                ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ
                ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΤΕΧΝΗΝΤΑΡΙ»
                ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΕΦΗ ΛΟΥΔΑΡΟΥ
                ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
                ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
                ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
                ΟΑΣΙΣ HOTEL
                THE GYM
                ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ – ΣΙΜΟ ΒΑΡΡΙΑ 
                ΜΕΛΙΣΣΑ STORE
                Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Πάρου - Αντιπάρου
                                                   
  O Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

 Μαρινόπουλος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: