Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το ακίνητο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας περιήλθε στο Δήμο Πάρου


Προνοητικός ο αείμνηστο πρόεδρος της Κοινότητας Πάρου, Ιωάννης Ν. Φραγκούλης, όταν παραχωρούσε στην Αγροτική Τράπεζα οικόπεδο της κοινότητας το 1959, προκειμένου να ανεγερθεί κτήριο που θα στέγαζε το υποκατάστημά της.  Και μάλιστα σε εποχή που δεν ήταν με τίποτε ορατές οι σημερινές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Όμως έβαλε στο συμβόλαιο της παραχώρησης τον όρο της επιστροφής του ακινήτου στην Κοινότητα σε περίπτωση της κατάργησης του υποκαταστήματος της Πάρου.

«Εις περίπτωσιν καθ΄ήν καταργηθεί το εν Πάρω κατάστημα της Τραπέζης ή το Γραφείον αυτής ώστε να μην είναι αναγκαίον πλέον αυτή, το κτίριον μετά του εδάφους θα περιέρχηται τη κυριότητι και νομή της δωρητρίας Κοινότητας».

Αντίθετα δεν υπήρξε καμιά πρόνοια και κανένας όρος στο συμβόλαιο με το οποίο η κοινότητα παραχώρησε στον ΕΟΤ 4,5  στρέμματα για την ανέγερση του Ξενία, γεγονός που υποχρέωσε το Δήμο μας να προχωρήσει στην αγορά του με το ποσόν των 250 εκατομμυρίων δραχμών.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ένας δημοτικός σύμβουλος, της δημοτικής πλειοψηφίας, ο Θανάσης Μαρινόπουλος, αντιλήφθηκε την αξίας μιας τέτοιας προσπάθειας και άρχισε να πιέζει για τη λήψη της σχετικής απόφασης, που θα επέτρεπε τη διεκδίκηση του ακινήτου.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ότι ο ίδιος πήγε και παρέλαβε από το Υποθηκοφυλακείο Πάρου την υπ΄αριθμόν 13618 συμβολαιογραφική πράξη του συμβολαιογράφου Πάρου Θεόδωρου Κονταράτου, που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Πάρου στις 29/5/1959,

Αξίζει επίσης αναγνώρισης, η προσπάθεια του νομικού συμβούλου του Δήμου, Κώστα Φιφλή, που διεκπεραίωσε με επιτυχία την υπόθεση στο δικαστήριο.


Η Δημοτική Αρχή καταγράφει στο ενεργητικό της μια σημαντική επιτυχία, η οποία θα πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί με την αξιοποίηση του νέου ακινήτου που προστέθηκε στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ κ. Αργουζή ο Δήμαρχος Πάρου οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν το ήθελαν απλά το επέβαλε ο Θανάσης με τον Κώστα. Μικρόψυχος κ. Αργουζή μικρόψυχος, δυστυχώς!!!