Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Νέο αεροδρόμιο Πάρου: Να υλοποιηθούν όσα υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός


Πριν από μερικές μέρες έγινε μια ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Παριανός Τύπος», που έπρεπε να προβληματίσει και να ανησυχήσει το σύνολο των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου.
Πρόκειται για την κραυγή αγωνίας του αερολιμενάρχη Πάρου κ. Λεοντίδη, ο οποίο επισήμανε μια σειρά από κακοτεχνίες στο έργο που εκτέλεσε η Aegean air.

Μπορεί να έγινε κατορθωτό, να λειτουργήσει το αεροδρόμιο μέσα στο καλοκαίρι, όμως η ταχύτητα και η προχειρότητα με την οποία εκτελέστηκε το έργο  για τις εντελώς απαραίτητες κτηριακές εγκαταστάσεις, δημιούργησε προβλήματα δυσλειτουργίας στο έργο των υπαλλήλων της ΥΠΑ και το κυριότερο η αίθουσα αναμονής των επιβατών  είναι ανεπαρκέστατη για να υποδεχτεί τους επιβάτες της προσεχούς τουριστικής περιόδου, αφού οι πτήσεις που προγραμματίζονται είναι πολλαπλάσιες από αυτές του 2016.

Υπήρξαν πολλές και εντυπωσιακές υποσχέσεις την ημέρα των εγκαινίων για την επιμήκυνση του διαδρόμου και την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε διαπιστώσει να υλοποιείται κάτι από τα υπεσχημένα.

Αντίθετα κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που έφτασαν σε μας, αναφέρουν ότι το νέο αεροδρόμιο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση (όπως ορίζει το 1ο μνημόνιο) και επομένως υπό τη νέα ιδιοκτησία που θα προκύψει, θα κατασκευαστούν τα προαναφερθέντα.

Η είδηση δεν είναι καλή, γιατί οι όποιες βελτιώσεις του αεροδρομίου παραπέμπονται σε μέλλοντα και απροσδιόριστο χρόνο.

Καλούμε τους φορείς της Πάρου να συνειδητοποιήσουν πόσο κρίσιμες είναι οι εξελίξεις για την πορεία ενός τόσο μεγάλου αναπτυξιακού έργου και να ξεκινήσουν αμέσως  οργανωμένες κινητοποιήσεις με αίτημα την υλοποίηση των όσων εξήγγειλε  και υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός την ημέρα των εγκαινίων.


Η όποια αδράνεια θα μας κοστίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: