Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΜΕ Πάρου –Αντιπάρου: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει με το ΕΠΑΛ"


Δελτίο Τύπου

Μετά και τη δεύτερη υπουργική απόφαση για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων τομέων στα ΕΠΑ.Λ (17-10) εγκρίθηκε ο Τομέας Πληροφορικής  και δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του Τομέα Δομικών και του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας για την τρέχουσα σχολική χρονιά στο ΕΠΑ.Λ Πάρου.
Στο όνομα του «εξορθολογισμού» ανάλογα αποτελέσματα έχουμε σε πολλά ΕΠΑ.Λ σε όλη την Ελλάδα. Η μη έγκριση τομέων σε περισσότερα σχολεία του χρόνου είναι πλέον ένας κίνδυνος ορατός και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών που απαιτείται προκειμένου να λειτουργήσουν οι τομείς οδηγεί στην άτυπη κατάργηση ειδικοτήτων και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής – τεχνικής εκπαίδευσης. Επιπλέον κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στις ομάδες προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια.

·         Σε όσους θεωρούν ότι το πρόβλημα λύθηκε, δηλώνουμε ότι για εμάς και τους μαθητές μας, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών δε σταματάει. Επιμένουμε και συνεχίζουμε με πολλαπλούς τρόπους μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία για όλα τα παιδιά.

·         Οι αγώνες μας, έδωσαν ήδη αποτελέσματα (έγκριση του Τομέα της Πληροφορικής), αλλά αυτό δεν είναι το τέλος των διεκδικήσεών μας. Απαιτούμε και διεκδικούμε τη λειτουργία όλων των ολιγομελών τομέων.

·         Στο διάστημα αυτό μαζί με γονείς και μαθητές αποδείξαμε ότι ενωτικά και συντονισμένα υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Εκπαίδευση και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε.

·         Ενώνουμε τη δράση μας με τους συλλόγους εκπαιδευτικών κι ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα που επιμένουν να προασπίζονται το δημόσιο σχολείο.

·         Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των οικογενειών τους για να διαφυλάξουμε το δικαίωμά της ισότιμης κι ελεύθερης πρόσβασης  στην εκπαίδευση.



ΕΛΜΕ Πάρου -Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: