Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Έγγραφο του Δημάρχου Πάρου προς τον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Δήμου Πάρου

                               
    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η νέα σχολική χρονιά 2016-2017 έχει ήδη ξεκινήσει και δυστυχώς οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Δήμου Πάρου εξακολουθούν να υφίστανται.
Σήμερα, οι εν λόγω ελλείψεις αφορούν τα ακόλουθα σχολεία του Δήμου μας:
Γυμνάσιο Πάρου: 2 κενά εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης (1 καθηγητής Γερμανικών, 1 καθηγητής Τεχνολογίας) και 4 κενά εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής (3 Φιλόλογοι Παράλληλης και 1 Φιλόλογος –τμήμα ένταξης), Γυμνάσιο Νάουσας: 1 καθηγητής Αγγλικών, Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου-Μάρπησσας: 1 καθηγητής Γαλλικών και καθηγητές ολοήμερου σχολείου (Γυμναστής, Μουσικός κ.λ.π.), Λύκειο Νάουσας (Καθηγητής Γαλλικών, Φιλόλογος, Κοινωνιολόγος), Γυμνάσιο Αρχιλόχου (καθηγητής Μουσικής), Λύκειο Πάρου (καθηγητής Αγγλικών) και ΕΠΑΛ Πάρου (καθηγητές Θεολόγος, Γαλλικών, Φυσικός/Ραδιοηλεκτρολόγος, Πολιτικός Μηχανικός, Νοσηλευτικής, Οχημάτων).
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην κάλυψη των ανωτέρω κενών θέσεων εκπαιδευτικών, προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού μας, ενώ παράλληλα η διδασκαλία αρκετών μαθημάτων καθίσταται όχι μόνο ανεπαρκής αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις ανέφικτη.

Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση πλήττει τη νησιωτικότητα, υποβαθμίζει συνολικά το νησί της Πάρου, ακυρώνει στην πράξη το ρόλο της εκπαίδευσης και το κυριότερο στερεί από του μαθητές του νησιού μας το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών στη μάθηση. Είναι αδιανόητο, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τουριστικά νησιά του Νομού Κυκλάδων να παρουσιάζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα.

Η αγωνία και οι ανησυχίες όλων, για το μέλλον των παιδιών μας, εντείνεται.
Η Παιδεία, αποτελεί δημόσιο αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση, ενώ η πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας.
Γνωστοποιώντας, πλέον, σε σας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και ευελπιστώντας στην κατανόησή σας, παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά των εκπαιδευτικών και να αποκατασταθεί πλήρως και σύντομα η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πάρου.
                                                                                              Με εκτίμηση
                                                                                    Ο Δήμαρχος Πάρου
                                                                                   Μάρκος Ι. Κωβαίος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: