Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Με αφορμή τη σημερινή απεργία των καθηγητών της Πάρου

Η ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ σήμερα απέργησε με κύριο αίτημα τη μη κατάργηση τριών τομέων του ΕΠΑΛ, επειδή δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο από την νομοθεσία αριθμό των 8 μαθητών ανά τομέα. Αυτό ήταν το κύριο αίτημα της απεργίας. 

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. και η ΚΟΒ του ΚΚΕ Πάρου. Επίσης κοινό ψήφισμα εξέδωσαν σύλλογοι των καθηγητών, η Ένωση Γονέων, οι Δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου και ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου.

Καταργούνται ο Τομέας πληροφορικής (συγκέντρωσε 5 μαθητές), ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας (συγκέντρωσε 4 μαθητές) και ο Τομέας Δομικών Έργων (συγκέντρωσε 4 μαθητές).

Πληροφορηθήκαμε από το χώρο των καθηγητών, ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν περιορισμένη και βέβαια δείγμα γραφής ελήφθη και από μας, από την συγκέντρωση στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους , όπου η συμμετοχή ήταν ελάχιστη.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, αρκεί αυτές να είναι καλά οργανωμένες και να μην γελοιοποιούν κλάδους με μεγάλη αγωνιστική ιστορία, όπως είναι ο κλάδος των καθηγητών.

Αναρωτιόμαστε, εάν είχε καταβληθεί προσπάθεια,  πριν από την απεργία, να ενημερωθούν οι γονείς ή άλλοι συγγενείς φορείς, ώστε να αναζητηθούν ή να πεισθούν μαθητές να καλύψουν τουλάχιστον το τμήμα της πληροφορικής που αποτελεί επάγγελμα με μελλοντική εξέλιξη.

Πάντως, εάν η απεργιακή κινητοποίηση στόχευε  σε κάλυψη των αναγκών των 13 μαθητών του ΕΠΑΛ,  υπάρχει και άλλη πρόταση  που θα καλύψει ανάγκες πολύ περισσότερων.

 Προτείνουμε στην ΕΛΜΕ μεγάλη κινητοποίηση  καθηγητών, μαθητών και γονέων, προκειμένου να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της 2βάθμιας της Παροικιάς, ώστε να καταργηθούν οι προκάτ αίθουσες της ντροπής και να κατασκευαστεί επιτέλους το κτιριακό σχολικό συγκρότημα στο οικόπεδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που αγοράστηκε από ιδιώτη γι΄αυτό το σκοπό και κόστισε 600.000 ευρώ. 
Η μελέτη γι΄αυτό το κτίριο, που θα έλυνε και άλλα προβλήματα, σέρνεται επί χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ενταχθεί το σημαντικό αυτό έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Επίσης να υποχρεωθεί ο Δήμος να εξοπλίσει τη μεγάλη αίθουσα του ΕΠΑΛ που παραμένει αναξιοποίητη για τους μαθητές αλλά  και για άλλους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: