Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Εκεί στην παρέα του CASTELLO

Εκεί στην παρέα του CASTELLO που τελευταία έχει εμπλουτιστεί και με άλλους, έχουν αρχίσει νοητικές ασκήσεις, επειδή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας κάποιων, ο κίνδυνος του αλτσχάιμερ παραμονεύει.

Όσον αφορά τα άλλα προβλήματα υγείας, όπως η βαρηκοΐα, η μειωμένη όραση, η δυσκολία στην κίνηση και οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα του καταστήματος, αυτά αντιμετωπίζονται ως μια άλλη κατηγορία προβλημάτων, δευτερεύουσας σημασίας, αφού το μείζον είναι η εγκεφαλική διαύγεια, που από έναν της παρέας ελέγχεται καθημερινά.

Κάποιος από τους αναγνώστες μας, ίσως αναρωτηθεί για το είδος των νοητικών ασκήσεων που γίνονται.

Η απάντηση είναι απλή, αφού, ό,τι γίνεται στην πρωινή «θεραπευτική» συνάθροιση, γίνεται ενώπιον ακροατηρίου, και έχει ως περιεχόμενο την λεπτομερή παρακολούθηση της φθίνουσας συνταξιοδοτικής εξέλιξης (με αριθμητικούς υπολογισμούς), τη φθίνουσα πορεία των πολιτικών εξελίξεων, επειδή τα πολιτικά κόμματα επιδίδονται κυρίως σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, το χαμηλό επίπεδο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, την αδυναμία του Δημάρχου μας να χειριστεί με επιτυχία τα προβλήματα της καθημερινότητας, με κραυγαλέο δείγμα το κυκλοφοριακό μπάχαλο, τις αίθουσες που θα κατασκευάσει το Λιμενικό ταμείο στο λιμάνι από μέταλλο και γυαλί(!), την ανυπαρξία μαρίνας στην Παροικιά με τα χιλιάδες κότερα που την επισκέπτονται και πολλά άλλα.

Ο τρόπος που προσεγγίζουν τα ζητήματα αυτά,  αποδεικνύει ότι ,επί του παρόντος, η συλλογιστική της παρέας έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ωριμότητας της τρίτης ηλικίας και καλά θα κάνουν οι κυβερνώντες τον τόπο μας να την επισκέπτονται για να εμπλουτίζουν τον προβληματισμό τους επί του πρακτέου, επειδή η καθοδική πορεία τους έχει αρχίσει και όσο περνάει ο καιρός θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

1 σχόλιο:

Δρακόπουλος Μανώλης είπε...

Η παρέα του Καστέλο – Ρόδι, είναι άτομα κάποιας ηλικίας, συνταξιούχοι που στον πρωϊνό τους καφέ συζητούν θέματα που αναφέρονται στην καθημερινότητα της Πάρου μας.
Η παρέα αυτή έχει πάρει μιάν απόφαση. Οτι ανακοινώνεται σχετικά με αυτήν, πρέπει να έχει την ομόφωνη έγκριση της. Υπάρχει μάλιστα και σφραγίδα για να σφραγίζει τις γραπτές ανακοινώσεις της.
Ομως, στην στήλη της Ωραίας Πάρου ο κειμενογράφος αναφέρεται σε αυτήν -και μάλιστα εξαιρόντας τον εαυτό του, που συμμετέχει- θίγοντας ζητήματα υγείας-που είναι προσωπικά δεδομένα- και χρησιμοποιόντας την μέθοδο ''καρρότο και μαστίγιο'' , την οποίαν ομολογουμένως γνωρίζει πολύ καλά.
Επειδή ο Υποψιασμένος Πολίτης -που υπογράφει το κείμενο της Ωραίας Πάρου- δεν φημίζεται για την αίσθηση του χιούμορ και πολλοί απο την παρέα του Καστέλο – Ρόδι αισθάνονται παραξηγημένοι, παρακαλούμε τον κειμενογράφο να ανασκευάσει το κείμενο και να ''αποκαταστήσει την τάξη''.
Μανώλης Δρακόπουλος