Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Μουσική πανδαισία με την Όλγα Βενέτη στο Πάρκο του Αη Γιάννη στην Πάρο



Η συναυλία της Όλγας Βενέτη, στο θεατράκι του Πάρκου του Αη Γιάννη στην Νάουσα, στις 29 Αυγούστου, μας εντυπωσίασε.  
Η όλη παρουσίαση του προγράμματος ήταν άψογη με την καλλιτέχνιδα να μας ανεβάζει στα ύψη, αποδίδοντας τραγούδια που αγαπήσαμε, του Μάνου Χατζηδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη και Γάλλων συνθετών.

Η Όλγα Βενέτη, ανάλαφρη στις σκηνικές της κινήσεις, ενδυματολογικά αραχνοΰφαντη, με φωνή εξαίσια, έδωσε μια συναυλία σε ένα κοινό ποικίλο, που το συγκροτούσαν απλοί άνθρωποι της Πάρου, επισκέπτες του νησιού (κυρίως Έλληνες) και φανατικοί μουσικόφιλοι.

Αλλά ποια είναι η Όλγα Βενέτη και ποια η σχέση της με την Πάρο;

Σύζυγος του αξιαγάπητου παριανού γιατρού Σπύρου Καλακώνα, στοργική μητέρα, με σπουδές στη Γαλλική Φιλολογία, αφοσιώθηκε στη μουσική και κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις μόνο όταν έχει να παρουσιάσει κάτι  καινούριο.

Υπηρετώντας με συνέπεια το κλασσικό τραγούδι, με πτυχίο φωνητικής, συμμετείχε ως χορωδός της Λυρικής Σκηνής σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και συνεργάστηκε με τον Σταμάτη Μπερή, τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και εξαιρετικό δάσκαλο.


Τελειώνοντας αυτό το σύντομο σημείωμα για την Όλγα Βενέτη αξίζει να αναφέρουμε, τι δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»: 

«Για πολλά χρόνια έμεινα εκτός του χώρου επιλέγοντας να μεγαλώσω τον γιο μου που τώρα πια είναι εξίμισι ετών. Ο Βασίλης λατρεύει τη μουσική και ξέρει ότι κάποιες ώρες πρέπει να είναι ήσυχος γιατί η μαμά μελετά τραγούδια, όπως το “Χάρτινο το φεγγαράκι”, που και ο ίδιος λατρεύει. Η μητρότητα μου άλλαξε προσανατολισμό. Αν με ρωτήσει τώρα πια κάποιος τι είναι πραγματική ευτυχία, θα του απαντήσω να παίζεις επί ώρες Lego μαζί με το παιδί σου...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: