Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Χρηματοδότηση του ΚΗΦΗ Νάουσας με 98.300 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ.  Χατζημάρκου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΗΦΗ της Νάουσας Πάρου


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του προγράμματος Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με τίτλο :  «Δράσεις Βελτίωσης των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών – Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων »
υπέγραψε σήμερα την ένταξη της Πράξης « ΚΗΦΗ Νάουσα Πάρου "Η ΑΓΑΠΗ"  » στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 98.300,00€.

Η πράξη αφορά στην συνέχιση της λειτουργίας του ΚΗΦΗ της Νάουσας Πάρου που στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα ( κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει , εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΗΦΗ Νάουσας Πάρου αποσκοπεί μεταξύ άλλων :
- στην διευκόλυνση σημαντικού αριθμού γυναικών που επιθυμούν να ενταχθούν στην τοπική αγορά εργασίας, μέσω της ανάπτυξης υπηρεσιών για την φροντίδα των ηλικιωμένων,
-στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων,
-στην παροχή οργανωμένης και συστηματικής ημερήσιας περίθαλψης των ηλικιωμένων,
- στην εξυπηρέτηση των μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα ηλικιωμένων,
- στην παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον,
- στην τόνωση της κοινωνικής ζωής και στην εξάλειψη της κοινωνικής στέρησης της περιοχής.

Για τους παραπάνω λόγους ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκο για την απόφαση ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»,  στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ) για την ωρίμανση του σχετικού φακέλου και την κατάθεση του στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στα Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( ΕΥΔ.Ε.Π.)  για την θετική αξιολόγηση του παραπάνω έργου.

Ο κ. Μπιζάς  τόνισε ότι « η συγκεκριμένη απόφαση της συνέχισης λειτουργίας του ΚΗΦΗ στην Νάουσα Πάρου, το οποίο λειτουργεί από το 2004 και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 30 ωφελούμενων ατόμων,  είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γονέων ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: