Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Μια παριανή στους αρχιτέκτονες του νέου internet



Πρόκειται για την δική μας Άννα Βαλσαμή, που από το San Francisco καθοδηγεί μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται  παγκοσμίως μέσω internet.

 Απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών, έφυγε από την Ελλάδα το 2007, δούλεψε στην Αγγλία, ως Network Architect σε μια μεγάλη εταιρεία ηλεκτρισμού και στη συνέχεια στον αυστραλέζικο «ΟΤΕ» που είχε αρχίσει να επεκτείνει το δίκτυό του στην Ευρώπη.

Αντικείμενο της δουλειάς της ήταν ο σχεδιασμός δικτύων για πελάτες της Εταιρείας με έδρα την Ευρώπη και δραστηριοποίηση στην Ασία και την Αυστραλία (και αντίστροφα).

Η ποιότητα της εργασίας της σύντομα αναγνωρίστηκε και για το λόγο αυτό βραβεύτηκε ως η καλύτερη τεχνική σύμβουλος στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική μεταξύ των 3.000 συμβούλων που διαθέτει η εταιρεία.

Η επαγγελματική πορεία της Άννα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή.  Τοποθετήθηκε στο γραφείο της Εταιρείας  στο San Francisco όπου είναι υπεύθυνη στο νευραλγικό τμήμα μεταφοράς τεράστιων όγκων δεδομένων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Άννας η χωρητικότητα του διαδικτύου προβλέπεται να εξαντληθεί μέχρι το 2018, γι΄αυτό γίνεται πολλή δουλειά για το “internet 3.0” που προβλέπεται να αλλάξει ακόμη περισσότερο τη ζωή μας.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για επιστροφή στην Ελλάδα, αφού το αντικείμενο της δουλειάς της είναι τόσο εξειδικευμένο και οι συνθήκες εργασίας τόσο καλές από κάθε άποψη. 

Η μιζέρια της Ελλάδας  διώχνει τα παιδιά της και αυτά αναδεικνύονται πρωταθλητές σε άλλες  χώρες σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.


Να είσαι καλά, Άννα, εκεί που βρίσκεσαι. Άλλωστε ο πλανήτης μας έχει γίνει ιντερνετικό χωριό και σε νιώθουμε δίπλα μας, κι ας βρίσκεσαι στις δυτικές ακτές της Αμερικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: