Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Είναι ο Γιώτης Αμανατίδης




 

Είναι ο Γιώτης Αμανατίδης που καθαρίζει την πλατεία με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η δημιουργία αυτής της πλατείας, που φέρει το όνομα του μεγάλου στρατηλάτης, ήταν το μόνο που μου ζήτησε, όταν οργώναμε μαζί όλη τη Μακεδονία (1996,1997), γνωστοποιώντας και προσκαλώντας προσωπικότητες (της Μακεδονίας) στην Πάρο στα πλαίσια του τριήμερου αφιερώματος σ΄αυτήν την αιματοβαμμένη περιοχή της πατρίδας.

Η μικρή αυτή πλατεία εγκαινιάστηκε από τον τότε υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Φίλιππο Πετσάνλικο ( Μάιος 1997), με την παρουσία πολλών δημάρχων και βουλευτών της Βορείου Ελλάδος.
  Αυτό το τριήμερο κράτησε ζωντανό τον τουρισμό της Πάρου για πολλά χρόνια και το χρωστάμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες αυτού του Μακεδόνα επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στην Πάρο και είναι πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων «Μαντώ Μαυρογένους».

Ο Γιώτης Αμανατίδης είχε ζητήσει από το Δήμο μας τον μήνα Απρίλιο το βάψιμο, τον καθαρισμό και την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων της πλατείας.

Περίμενε μέχρι τις 20 Αυγούστου κάποια ενέργεια από το Δήμο, που όμως δεν υπήρξε ποτέ, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του. 

Τελικά ότι δεν έπραξε ο Δήμος το έπραξε ο ίδιος.  Το αποδεικνύει η φωτογραφία που μου έστειλε η εγγονή του.

Ας μην πικραίνουμε ανθρώπους που βοηθούν τον τόπο μας, όταν μας ζητούν τα αυτονόητα.

Υ.Γ. Για το αφιέρωμα στη Μακεδονία θα ασχοληθώ εκτενώς σε άλλο σημείωμα, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι.

Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: