Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Με λαμπρότητα και φέτος θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Πανελλήνιο Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συρροή πιστών απ΄όλη την Ελλάδα.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, την Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Πληροφορίες για την παρουσία και του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον εορτασμό ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στον μεγάλο εόρτιο Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες  Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Μετά τον Εσπερινό και την ακολουθία της Λιτής θα λάβουν χώρα η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού και Ιερά Αγρυπνία.


Ανήμερα ,μετά τον Όρθρο, θα ακολουθήσει Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και στις 10,30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, συνοδευομένης από άγημα του Πολεμικού μας Ναυτικού και τη φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: