Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Αφορά κυρίως το Δήμο μας


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που θα πραγματοποιηθεί τη προσεχή Πέμπτη (1/9/16) μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις είναι και η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος «Οίκος Ευγηρίας Πάρου – Δημοτικό και Εκκλησιαστικό Ίδρυμα».

Πρόκειται για ένα ανενεργό νομικό πρόσωπο, που υφίσταται επί 19 χρόνια, χωρίς αντικείμενο ύπαρξης, αφού ήδη η τοπική Εκκλησία έχει ιδρύσει και λειτουργεί δικός της Γηροκομείο και μάλιστα με άρτια οργάνωση.

Η διάλυση αυτού του ιδρύματος, εάν υπήρχε ενδιαφέρον κυρίως από το Δήμο, έπρεπε να είχε γίνει από καιρό για ένα και μόνο λόγο. Για να επιστραφούν τα ακίνητα, που κατέχει και που ρημάζουν στην κυριολεξία, στους αρχικούς κατόχους, που είναι ο Δήμος και το Ι. Προσκύνημα της Εκατονταπυλιανής.

Συγκεκριμένα το ανενεργό ίδρυμα κατέχει το σύνολο του Φραγκομονάστηρου, που από χρόνια έπρεπε να είχε μπει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπαλαίωσής του, ένα ακίνητο σε περίοπτη θέση στην Πεντέλη και ένα άλλο ακίνητο που βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη.

Το ακίνητο της Πεντέλης είχε προσφερθεί από το Δήμο στο Ίδρυμα και τα δύο  άλλα από το Ι. Προσκύνημα.

Το ακίνητο της Πεντέλης είχε καταπατηθεί, πριν από χρόνια, και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να εκδιωχθεί ο καταπατητής, χωρίς να είναι γνωστό το τι συμβαίνει τώρα.

Παρά το γεγονός ότι και τα δύο μέρη που συγκροτούν το ανενεργό ίδρυμα έχουν συμφωνήσει για τη διάλυσή του,  μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν έχει γίνει καμία απολύτως ουσιαστική ενέργεια.

Ας τα έχουν αυτά υπόψη τους οι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ας δώσουν εντολή στο Δήμαρχο για άμεσες ενέργειες που θα δώσουν τέλος σε μια υπόθεση που σέρνεται επί χρόνια.

Ας ενημερωθεί επίσης το Δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση που βρίσκεται το ακίνητο της Πεντέλης, που μπορεί και πάλι να είναι καταπατημένο.


Όσον αφορά το Φραγκομονάστηρο, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά ανακαινισμένα ιστορικά κτήρια του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς και όχι να είναι  ερειπωμένο, σε κραυγαλέα αντίθεση  με την εν επαφή καθολική εκκλησία  του Αγίου Αντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: