Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα.


Σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό, σε κάθε νησί  υπάρχει ναός αφιερωμένος στη μεγάλη Μητέρα, την Παντάνασσα, την Οδηγήτρια, την Δακρυρροούσα, την Γοργοϋπήκοο, την Εκατονταπυλιανή.

Μεγάλη γιορτή και για την Πάρο, αφού σήμερα η κοσμοπλημμύρα των πιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κατακλύζει το νησί  και συρρέει στον αρχαίο ναό Της για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Της Εικόνα.

Και τι δεν έχει ακούσει η πάνσεπτη Εικόνα της αυτές τις μέρες. 
Ο συσσωρευμένος πόνος, τα δακρυσμένα πρόσωπα του κάθε ταλαιπωρημένου ακουμπούν πάνω στη φιλεύσπλαχνη Μάνα, την μεσίτρια προς τον φιλάνθρωπο Θεό, αφού πόνεσε όσο καμιά άλλη  και που μόνο Εκείνη μπορεί να νιώσει τον πόνο του καθενός, όσο μεγάλος κι αν είναι.

Εδώ στο ευλογημένο νησί μας, επί 17 ολόκληρους αιώνες στον αυτοκρατορικό ναό Της καθημερινά, αδιαλείπτως αναπέμπονται ύμνοι, μεταστοιχειώνοντάς τον σε τόπο ιερό και άγιο.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε κάθε ορθόδοξο πιστό, σε κάθε χριστιανό, σε κάθε άνθρωπο όπου γης, στους πιστεύοντες και μη πιστεύοντες.


Η μεγάλη Μητέρα, μας αγκαλιάζει όλους, συμπαραστέκεται σε όλους, στέλνει την αγάπη της σε κάθε άνθρωπο ερχόμενο στον αφιλόξενο κόσμο μας  και μας καλεί όλους στην τεθλιμμένη, στενή, αλλά μοναδική οδό που οδηγεί στην σωτηρία μας, εκεί που δεν υπάρχει πόνος, λύπη ή στεναγμός, εκεί που πορεύτηκε σαν σήμερα με την Μετάστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: