Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η δικαστική περιπέτεια του νέου αεροδρομίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Κάθε έργο έχει τη δική του ιστορία. Και το νέο αεροδρόμιο που εγκαινιάζεται εντός των ημερών, πέρα από τις όποιες άλλες δυσκολίες που συνάντησε στην πορεία του, το πιο σημαντικό εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει ήταν οι προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας 26 κατοίκων που είχαν ιδιοκτησίες στην περιοχή της κατασκευής του.

Πίσω από τις υπογραφές κρύβονταν άλλοι που κινούσαν τα νήματα, που πλήρωναν τους δικηγόρους και με τις γνωριμίες που διέθεταν ήταν σίγουροι ότι θα καταργούσαν το έργο με δικαστική απόφαση.
Αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι ουδέποτε εμφανίστηκαν δημόσια, όμως οι κινήσεις τους ήταν προσεγμένες, μεθοδικές και με τις γνωριμίες που διέθεταν στους διάφορους μηχανισμούς του κράτους ήταν σίγουροι για το αποτέλεσμα.
Τις προσφυγές στο 4ο και 5ο τμήμα του ΣτΕ συνέταξε και κατέθεσε στις 31-12-1997, με εντολή των 26, το δικηγορικό γραφείο του συνταγματολόγου και καθηγητή της Νομικής Αθηνών Γιώργου Παπαδημητρίου που ήταν και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Χωρίς διάθεση να εκθέσω τους ανθρώπους που υπέγραψαν τις προσφυγές, οι οποίοι κινήθηκαν για να υπερασπίσουν τις περιουσίες τους και οι οποίοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, οφείλω να υπογραμμίσω ότι το νέο αεροδρόμιο, εάν δεν είχαν γίνει οι προσφυγές, θα ήταν έτοιμο από το 2001 με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπήρχε και θα είχε μήκος 2000 μέτρα και όχι 1400.


Αυτά τα αναφέρω για να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο μέλλον και να μην δημιουργούμε προβλήματα σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Εν ολίγοις να μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. (Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: