Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Με αφορμή τα συμβαίνοντα στην Τουρκία

Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτούμε  όλοι μας, να αφήσουμε τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να ασχοληθούμε  με ιδιαίτερη προσοχή  με τα εθνικά μας θέματα.

Τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η πλειοψηφία του λαού μας ευνοούν κοινωνικές εντάσεις και έντονες κομματικές αντιπαραθέσεις που κλονίζουν σοβαρά την κοινωνική συνοχή.

Και χωρίς κοινωνική συνοχή και ομοψυχία στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι εύκολο για την όποια κυβέρνηση να χειριστεί με επιτυχία τα μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.

Και τέτοια είναι η Κύπρος με τους πάνω από 40.000 τούρκους στρατιώτες στα κατεχόμενα, το Αιγαίο με τις «γκρίζες ζώνες» που ισχυρίζεται η Άγκυρα ότι υπάρχουν και η Θράκη με το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της γείτονος   για το μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής.

Και επειδή το αποτυχημένο πραξικόπημα  στην Τουρκία και η πιθανή ισχυροποίηση του απρόβλεπτου Ερντογάν  είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν  σε προκλήσεις  που ενδεχομένως να μας υποχρεώσουν σε  απάντηση,  η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση καλά θα κάνουν,  για όσο διάστημα θα χρειαστεί, να συντονιστούν σε κοινή γραμμή πλεύσης.


Η περιοχή μας έχει αποσταθεροποιηθεί σε πολύ επικίνδυνο βαθμό με πρώτη σοβαρή επίπτωση για τη χώρα μας τα καραβάνια των προσφύγων.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: