Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ


Δεν γνωρίζουμε πόσο γνωστό είναι το σπουδαίο έργο της ΕΠΑΨΥ στις κοινωνίες της Πάρου και της Αντιπάρου.

Για όσους αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, που έχει έδρα της την Πάρο, τους κάνουμε γνωστό ότι έχει φροντίσει και συνεχίζει να φροντίζει μέλη της τοπικής μας κοινωνίας που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

Οργανωμένη με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή της ψυχιατρικής κ. Στέλιου Στυλιανίδη, έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία ψυχικές ασθένειες ήπιας  ή σοβαρής μορφής στο νησί μας, με φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη, αποδίδοντας τα νοσηλευμένα άτομα υγιή στους οικείους τους και με επανένταξη στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Η ημερίδα που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο από την ΕΠΑΨΥ με την στήριξη του Δήμου μας και την επιστημονική συμμετοχή του Κέντρου Υγείας και του Θησέα θα ασχοληθεί με μια ψυχική ασθένεια που κάνει θραύση στις μέρες μας.

Πρόκειται για την κατάθλιψη που πλήττει άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης, επιτυχημένους ή μη επαγγελματικά.

Πρόκειται για τη μάστιγα της εποχής μας  που χτυπά ανελέητα τον ψυχικό μας κόσμο και τον μαυρίζει σε τέτοιο βαθμό, που κάποιοι αναζητούν τη λύτρωση ακόμη και στην αυτοκτονία.

Στην Πάρο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας υποφέρει από την ασθένεια αυτή. Κάποιοι έχουν καταφύγει στον ειδικό και έχουν θεραπευτεί και κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας παραμένουν αβοήθητοι  κυρίως από άγνοια του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.


Αποτελεί σπουδαία ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, όσο γίνεται περισσότεροι, την αυριανή ημερίδα. Είναι βέβαιο ότι θα πληροφορηθούμε πολλά που μας είναι άγνωστα, επειδή οι προκαταλήψεις που έχουμε για τις ψυχικές ασθένειες, μας εμποδίζουν να τις αντιμετωπίσουμε, όπως τις άλλες, τις σωματικές. Το στίγμα που παρακολουθεί τους ψυχικά ασθενείς  και στις μέρες μας στιγματίζει όλους εμάς που θεωρούμε τους εαυτούς ψυχικά υγιείς, όταν οι πράξεις μας συχνά αποδεικνύουν το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: