Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12-2-15 , μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου σχετικά με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Πάρο, εκ μέρους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης παρευρέθηκε ο Κώστας Ροκονίδας. Στην τοποθέτηση του μεταξύ των άλλων είπε:

  «Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΠΕ που αναφέρονται στην 6η έκθεση της ομάδας δράσης  της ΕΕ για την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι οι εξελίξεις στις ΑΠΕ φέρουν τη σφραγίδα της  ΕΕ, είναι προϊόν της στρατηγικής για την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ενέργειας . Αν δεν υπήρχε η αποδοχή αυτής της πολιτικής από όλα τα πολιτικά κόμματα- πλην ΚΚΕ -που στόχο είχε την επιχειρηματική κερδοφορία,  αν δεν υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο για αυτές τις επενδύσεις  από τις  κατά καιρούς κυβερνήσεις, σήμερα δεν θα κουβεντιάζαμε για την εγκατάσταση στο τόπο μας, των αδειοδοτημένων αιολικών πάρκων. Από το 2011 προσπαθούμε να σηκώσουμε το ζήτημα αυτό σαν Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στο νησί μας, ενάντια σε αυτούς που έβαζαν πλάτη στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζουν απερίφραστα την καταστροφή του περιβάλλοντος και την αλλαγή χρήσης γης για την κερδοφορία των εταιρειών, καταδικάζουν την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, την παράδοσή της στα χέρια οικονομικών ομίλων. Αποκλειστικά δημόσιος φορέας ενέργειας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ενέργεια λαϊκή περιουσία, αυτό επιβάλλει το συμφέρον των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ειδικότερα :

·         Είναι επένδυση που δεν έχει σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες της Πάρου και αποβλέπει μόνο στην κερδοφορία των επενδυτών.

·         Τσιμεντοποιεί τεράστιες εκτάσεις γης καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης.

·         Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στην οικονομία του νησιού κύρια τον τουρισμό,  τον πρωτογενή τομέα, απαξιώνει τις αξίες της γης αλλάζοντας τη χρήση της.

·         Ανατρέπει την φέρουσα ικανότητα του νησιού μας και προσβάλλει βάναυσα το κυκλαδίτικο τοπίο.

·         Επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των ανεμογεννητριών καθώς και σημαντική όχληση από τον παραγόμενο θόρυβό τους.

Λέμε ναι στη χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας για τις ανάγκες του νησιού μας  και όχι για τα ενεργειακά συμφέροντα της όποιας πολυεθνικής.

   Ζητάμε  να ανακληθούν τώρα οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών στην Πάρο και τις Κυκλάδες, όπως άλλωστε απαιτούν οι κάτοικοι και οι φορείς των νησιών.

 Είναι φανερό ότι πρέπει να συγκρουστούμε με μια δρομολογημένη πολιτική και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να ανατρέψουμε ειλημμένες αποφάσεις. Αυτός ο δρόμος απαιτεί την ενημέρωση του παριανού λαού που παραπληροφορείται από τις συστημένες επιστολές των επενδυτών, την αγωνιστική του ενότητα και την δυναμική του κινητοποίηση   για να αποτραπεί κάθε προσπάθεια υλοποίησης των καταστροφικών αυτών σχεδίων για μας, τα παιδιά μας και τον τόπο».

 

 

Πάρος 15-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: