Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Η πολύ πιθανή πλέον επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα με αυτοδυναμία) στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα που δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο, πέρα από τις αλλαγές που θα επιφέρει και που αφορούν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, θα πρέπει να κάνει πράξη και τη συνταγματική επιταγή περί νησιωτικότητας, που ενδιαφέρει το σύνολο των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έπραξαν τίποτε απολύτως για την εφαρμογή του σχετικού άρθρου του συντάγματος, με αποτέλεσμα να χαθούν και να μην φτάσουν ποτέ στη νησιωτική χώρα αρκετά χρήματα προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίθετα με τη μνημονιακή πολιτική και το περίφημο e-mail Χαρδούβελη τα νησιά του Αιγαίου κινδύνευσαν να χάσουν το κεκτημένο του μειωμένου ΦΠΑ και να δουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το διπλασιασμό του ΦΠΑ , όταν έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια διετή και τριετή με γραφεία του εξωτερικού και μάλιστα λόγω της κρίσης με χαμηλές τιμές.

Η Πάρος, που είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός, διεκδικούσε και διεκδικεί  τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την ολοκλήρωση των έργων του νέου αεροδρομίου και την κατασκευή συμπληρωματικών έργων υποδομής κυρίως στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί.

Όταν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας υποφέρει από την ανθρωπιστική κρίση και δεν έχει ούτε τον άρτο τον επιούσιο, όταν κινδυνεύουν να χαθούν σπίτια που φτιάχτηκαν με ιδρώτα και αίμα, όταν τα ενεχυροδανειστήρια ανθούν από τα τιμαλφή και ότι πολύτιμο είχε κάθε οικογένεια, αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Όμως ο πυλώνας της ανάπτυξης που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα δώσει λύσεις σε όσα, με τραγικό τρόπο, βιώνει ο ελληνικός λαός.

Και ανάπτυξη για την Πάρο αποτελούν τα όσα εκτέθηκαν παραπάνω.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποδυθεί σε μεγάλο αγώνα για την επικράτηση του κόμματος στην Πάρο και την Αντίπαρο, καλά θα κάνει, αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, να θέσει επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας.

Και κυρίως να ενεργοποιήσει τους φορείς των νησιών μας, ώστε, με σχέδιο και τεκμηριωμένα, να διεκδικήσει αυτά που επί χρόνια ζητούσαν οι τοπικές μας κοινωνίες απευθυνόμενες σε ώτα μη ακουόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: