Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Στη συνάντηση μελών του Σωματείου μας με τον κ. Δήμαρχο Πάρου που αφορούσε τη μετακίνηση συναδέλφων μας από τη ΔΕΥΑΠ στον Δήμο , δεν κατέστη δυνατόν να τον πείσουμε ότι η αποδυνάμωση της Υπηρεσίας μας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής επιχείρησης και κατ’ επέκταση στην ύδρευση και αποχέτευση του νησιού μας , με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται .

   Τον κ. Δήμαρχο Πάρου φάνηκε να τον ενδιαφέρει περισσότερο η στελέχωση του τομέα ΕΣΟΔΩΝ του Δήμου Πάρου , δηλαδή η ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ από εμάς τους Δημότες του , παρά η ομαλή λειτουργία και οι σημαντικές παροχές της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης προς την Παριανή κοινωνία .

   Αγνόησε εντελώς τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΠ και το γεγονός ότι εμείς οι Δημότες Πάρου πληρώνουμε για να έχουμε υπηρεσίες ύδρευσης και υγιεινής αντάξιές μας και για να υπηρετούν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΠ με υπευθυνότητα τον τομέα ύδρευσης του νησιού μας και όχι για να χρησιμοποιούνται από τον κ. Δήμαρχο σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του για να αυξήσει τα ΕΣΟΔΑ του Δήμου .Με την υπ’ αρ. 742/2014 απόφαση του οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές των μετακινούμενων υπαλλήλων θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ, καταργώντας επί της ουσίας τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της .

   Για το ίδιο θέμα εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας αναφορικά με τη στάση της Διοίκησης και της Δ/νσης ΔΕΥΑΠ .

   Τέλος από την ίδια συνάντηση φάνηκε επίσης η πρόθεση του Δημάρχου για κάλυψη αναγκών που θα προκύπτουν σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ).

   Τα ανωτέρω αποτελούν μια «πρώτη προσφορά» του Δημάρχου του 65% στους Δημότες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: