Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του Νίκου Συρμαλένιου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου που συνεδρίασε στη Ρόδο, παρευρέθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε τη χαρά του γιατί βρέθηκε ανάμεσα σε πολλούς παλιούς συναδέλφους, στη συνέχεια μεταξύ άλλων είπε:
"...Σήμερα και από αυτό το βήμα θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ την εκδήλωση τιμής μας απέναντι στην ηρωική νεολαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που πάλεψε για την ανατροπή της αμερικανοκίνητης δικτατορίας. Να πω επίσης ότι τα συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», είναι σήμερα όχι μόνο επίκαιρα, αλλά προαπαιτούμενα για να επιστρέψει η χώρα στοιχειωδώς σε μια πορεία δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Άλλωστε όπως είπε και η νεαρή αθλήτρια βαλκανιονίκης Μαρία Πιννή που μόλις βραβεύσατε, «όλοι μαζί μπορούμε και όχι χωριστά».
Σχετικά με τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το περιφερειακό συμβούλιο, θέλω να αναφερθώ στον προϋπολογισμό και να πω ότι, ούτε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ούτε οι Δήμοι μπορούν να λειτουργήσουν με προϋπολογισμούς φτιαγμένους στο υπουργείο Εσωτερικών και στον στενό κορσέ των μνημονιακών πολιτικών. Δυστυχώς η Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το ρόλο της, έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, της οποίας τις αποφάσεις, καλείται να υλοποιεί. Οφείλουμε να «επανιδρύσουμε» την Αυτοδιοίκηση και να την φέρουμε πάλι κοντά στο λαό, από όπου αντλεί και τη δύναμη της. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξαναγίνει φορέας περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης και χώρος έκφρασης της λαϊκής εξουσίας και δημοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα ζητήματα, πρέπει να ξέρουμε ότι η πολυνησιακή μας Περιφέρεια, διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο και φυσικά τοπία εξαιρετικού κάλλους, διαθέτει δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά (λιμάνια, αεροδρόμια, ακτές, παραλίες κλπ) τα οποία ούτε πωλούνται, ούτε ιδιωτικοποιούνται και πρέπει να παραμείνουν σε όφελος των τοπικών κοινωνιών....."


18/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: