Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα "Η Ελληνική παράκτια αλιεία, το παρόν και το μέλλον της μέσα από τα μάτια των ψαράδων



Εισηγητής από τις Κυκλάδες ο παριανός ψαράς Δημήτρης Σκιαδάς

Οι Επιτροπές Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου "Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων" και "Ναυτιλίας" του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Συλλόγους Παράκτιων Αλιέων από όλη  την Ελλάδα, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Η Ελληνική παράκτια αλιεία, το παρόν και το μέλλον της μέσα από τα μάτια των ψαράδων" στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στις 10 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα επιχειρηθεί:

·         να αναδειχθούν τα προβλήματα του κλάδου (η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές θάλασσες, π.χ. τα μειωμένα ιχθυαποθέματα και οι ζημιές από τα κητώδη, όχι μόνο από την επιστημονική σκοπιά, αλλά και μέσα από την καθημερινότητα των παράκτιων αλιέων),

·         να παραχθούν χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από την καταγραφή και την πιθανή σύνθεση του συνόλου των απόψεων που θα κατατεθούν.

Σκοπός είναι να παρουσιαστούν προτάσεις και παραδείγματα διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων από τον επιστημονικό κόσμο, κυρίως όμως από τους ίδιους του αλιείς, να προταθούν λύσεις για την αυτοοργάνωση και την εκπροσώπηση των παράκτιων αλιέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ θα γίνει παρουσίαση και των προς διαβούλευση προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αλιεία.

Συγκεκριμένα θα υπάρξουν εισηγήσεις από αλιείς με θέματα: την περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, τις χαμηλές παραγωγές και τα αίτια που τις προκαλούν, τις επιπτώσεις στην παράκτια αλιεία από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική και θα υπάρξουν προτάσεις πάλι από τους αλιείς για τους αποτελεσματικούς ελέγχους, την οργάνωση των παράκτιων αλιέων και την δημιουργία Μητρώου Αλιέων.


Συμμετέχουν με εισηγήσεις Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Λιμενικό Σώμα, ο Σύλλογος Ιχθυολόγων,  του Δημοσίου, η Greenpeacek και η WWF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: