Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΜΕ


Από τα ευτράπελα της Πάρου

Με τα τόσα ευτράπελα, που συμβαίνουν γύρω μας, μπαίνω στον πειρασμό, να σταχυολογήσω μερικά με την άδεια βέβαια του υποψιασμένου πολίτη, που είναι και ο διαχειριστής του blog.
Θα κρατήσω κι εγώ την ανωνυμία μου, έτσι για να αρχίσετε να ψάχνετε, όπως στην περίπτωση του blog-pen.

Πάντως σας προειδοποιώ: Όσο και να ψάξετε δεν πρόκειται να βρείτε άκρη. Επειδή δεν με γνωρίζει ούτε ο διαχειριστής.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν του έχω εμπιστοσύνη, γιατί με τις κακές παρέες που έχει μπλέξει, μπορεί  κάτι να του ξεφύγει  και να βγω έξω από το παιχνίδι του  …χαμένου θησαυρού.

Πολλά τα ερεθίσματα για  πειράγματα και σχολιασμό αυτήν την περίοδο, που είναι για γέλιο ή για κλάματα, εδώ στην Πάρο, (που αλλού;) στο μεγάλο χωνευτήρι των πάντων.

Και επειδή και στις δύο περιπτώσεις, το γέλιο ή το κλάμα αποτελεί ψυχική εκτόνωση, θα το προσπαθήσω.

Ο άρχοντας των …δακτυλιδιών

Λογικό είναι ν΄αρχίσω από τον άρχοντα των δακτυλιδιών, που κάπου τα μπέρδεψε με τα δακτυλίδια που μοίρασε.

Θα συμφωνήσω μαζί του ότι η κομψή κυρία λόγω και της φιλίας της με τον Ν-άξιο υπουργό, έπρεπε να τιμηθεί δεόντως. Όμως το παράκανε, με αποτέλεσμα να προβλέπουν κάποιοι από την παράταξή του, ότι θα «καεί» σύντομα, προτού μάλιστα μας δείξει τα αυτοδιοικητικά προσόντα που διαθέτει.
Ο έτερος με το δακτυλίδι, αντί να εγκατασταθεί στο Δήμο, αφού παίρνει και αντιμισθία, εγκαινίασε επαγγελματικό γραφείο, προσδοκώντας και λόγω δακτυλιδιού(;) πελατεία.

Αυτά λένε οι κακές γλώσσες και εμείς του τα μεταφέρουμε προς γνώση του. Του ευχόμαστε πάντως καλές δουλειές, αν και μάλλον το γραφείο που ενοικίασε, σε λίγο προβλέπουμε ότι θα μετατραπεί σε γραφείο εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων του…

Και με τα δακτυλίδια πάπαλα, αφού το δακτυλίδι, χωρίς αντιμισθία δεν το θέλει κανένας.

Ήταν όλοι τους παιδιά του

Προφανώς ο εκπαιδευτής των εφήβων, μιλάμε για τον πρώην λυκειάρχη, διανύει μεταβατικό στάδιο προσαρμογής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποκαλούνται, από τον λυκειάρχη εννοώ, παιδιά, προφανώς γιατί το δημοτικό συμβούλιο φαντάζει στα μάτια του ως λυκειακή τάξη.

 Μπορεί όμως και να έχει δίκιο, αφού οι περισσότεροι χρειάζονται εκπαίδευση στα της αυτοδιοίκησης.
Πάντως να το πούμε κι αυτό, στην τάξη του απέφευγε τις διακρίσεις και το ίδιο εφαρμόζει και τώρα. Είναι όλοι τους παιδιά του, χωρίς καμιά εξαίρεση.

Προσοχή όμως, γιατί τα παιδιά μπορεί να μετατρέψουν το χώρο σε … παιδική χαρά. Από τα παιδιά  όλα να τα περιμένεις και ιδιαίτερα από αυτά που κάθονται  ήσυχα για την ώρα στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού.

«Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Έτσι καταλήγει το δελτίο τύπου του τέως μετά τα χαμπέρια, ότι ο νυν τοποθέτησε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ σύμβουλο που δεν πλήρωνε το νερό. 

Φανατικός Πασόκος ο τέως,  λησμόνησε ότι την περίοδο εκείνη το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» βρισκόταν σε έξαρση.

Αλλά και με την ποσόστωση των γυναικών στο Λιμενικό Ταμείο έβγαλε κακίες. Ο τέως εννοώ

Αντί να βάλει πλάτη, αφού το δημοτικό συμβούλιο ανδροκρατείται και να δώσει μια γυναίκα από τις γυναίκες του, για να καλυφτεί η ποσόστωση, άφησε εκτεθειμένο τον πρώην αντιδήμαρχό του που του ζητούσε βοήθεια.

Πως αλλάζουν οι καιροί. Οι παλιές φιλίες πήγαν περίπατο. Οι γνωστές λυκοφιλίες της πολιτικής.

Περί …ισοβίων

Μην πάει ο νους σας στης φυλακής τα σίδερα.

Μιλάμε για τα ισόβια αξιώματα. Δύο στην Παροναξία τα κατέχουν: ο Μητροπολίτης μας και η πρόεδρος του Βελεντζείου.

Στην πρώτη περίπτωση ισχύει το εκκλησιαστικό δίκαιο. Στη δεύτερη το έλλειμμα  νομικού πλαισίου που καθορίζει τη διάρκεια της θητείας. 

Η όποια  αλλαγή στη κορυφή του ιδρύματος, εξαρτάται από την διακριτική ευχέρεια της πρόεδρου. Πάνω από δέκα χρόνια  στην προεδρία του ιδρύματος  είναι μάλλον πολλά.

 Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση να παραμείνει άλλα δέκα χρόνια . Αρκεί να λύσει το πρόβλημα με το αεροπλάνο που για την αγορά του ξοδεύτηκαν 600.000 ευρώ (και με την υπογραφή της)  και το αεροπλάνο δεν πετάει. Καλά διαβάσατε.  Δεν πετάει πάνω από δυο χρόνια. Όμως τα 600.000 ευρώ έκαναν φτερά και πέταξαν από το ταμείο του Ιδρύματος (για την αγορά του εννοώ, για να μην με παρεξηγήσουν οι πονηροί που ενδημούν στο νησί).

(Αυτά τα ολίγα, αγαπητέ διαχειριστή και περιμένω την ανάρτησή τους. Επειδή είσαι παλιά καραβάνα της πολιτικής, ελπίζω στην καλή μας συνεργασία).

Φιλικά blog-plak

Σχόλιο του blog

Αγαπητέ άγνωστε πλακατζή,
Σεβόμαστε την ανωνυμία σου. Είναι άλλωστε και της μόδας. Φρόντισε μόνο τα γραφτά σου να μην μας μπλέξουν σε δικαστικούς αγώνες. Και η πλάκα έχει τα όριά της.               
Το ύφος σου θυμίζει λίγο τον blog-pen. Ελπίζω να μην είσαι ο ίδιος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια πρόταση στον ανώνυμο : Αντί blog.plak σε blog.black (χιούμορ)του πάει καλύτερα. Χειμώνας έρχεται και καλά να περάσουμε.