Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Παραλειπόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν αντέχω στον πειρασμό

Δεν αντέχω στον πειρασμό να μην σχολιάσω το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Κατ΄αρχήν δεν το παρακολούθησα όλο. Κουράστηκα. Έφυγα, όπως και κάποιοι σύμβουλοι που δεν άντεξαν την πολύωρη απεραντολογία.

Στενός μου φίλος με πληροφόρησε ότι κράτησε μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα.

Πρόεδρε, λιγότερα θέματα γιατί στο τέλος «τα παιδιά σου» θα ψηφίζουν κοιμώμενα. Και δεν είναι σωστό και δημοκρατικό να μιλάς σε ώτα μη ακουόντων και με τα μάτια των «παιδιών» να ανοιγοκλείνουν. Άλλωστε «τα παιδιά» πρέπει να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο.

Οι πρωταγωνιστές

Πρωταγωνιστές στη συνεδρίαση ήταν οι αναμενόμενοι. Βλαχογιάννης, Ροκονίδας και Μαλινδρέτος.
Ο πρώην λαλίστατος και επιθετικός, χωρίς να τον αντικρούει ο νυν που έχει επιλέξει ως τακτική τη….σιωπή των αμνών.

Ο παλαιός και έμπειρος, (όταν κινείται εκτός γραμμής), ήταν ο καλύτερος. Αναρωτιέμαι πότε το μοναστήρι του Περισσού  θα ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας.

Ο Μπάμπης πάντοτε μελετημένος και καλός ρήτορας αρχίζει σιγά – σιγά να διευρύνει το χάσμα με την πλειοψηφία.

Εκτιμώ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως. Και αν συμβεί αυτό, από τη μεσαία γραμμή που βρίσκεται τώρα, θα περάσει σε θέση σέντερ-φορ και θα αρχίσει να σκοράρει σε άμυνα που χρειάζεται ακόμα πολλή μα πολλή προπόνηση.

Δυσκολεύομαι…

Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι ο τρόπος που ψηφίζει η πλειοψηφία κρίσιμα θέματα. Αν οφείλεται δηλαδή σε τακτική του Δημάρχου ή αν έχει από τώρα βαρέσει διάλυση η παράταξη.

 Και δεν αναφέρομαι στον Μπάμπη. Η περίπτωσή του είναι ξεχωριστή. Ο Μπάμπης είναι απείθαρχος. Αναφέρομαι στους άλλους που καταψήφισαν τους απολογισμούς του Λιμενικού Ταμείου. Αν έλειπε ο Βλαχογιάννης και οι δικοί του θα είχαμε σοβαρή «κοινοβουλευτική» ήττα.

Η προίκα της Μαρίας

Αν και προοδευτικών αντιλήψεων η Μαρία, έκανε αναφορά στην Προίκα. Προίκα λοιπόν για τον νέο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου είναι οι μελέτες, η νομιμοποίηση των λιμανιών και τα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι προίκα είναι και η ανυπαρξία προσωπικού, αλλά κι η δίκη , στην οποία θα παραστεί ως πολιτική αγωγή.

Διαφωνώ με την ανάλυση Βλαχογιάννη

Αναφέρομαι στους λόγους που το Λιμενικό Ταμείο δεν προσέλαβε υπαλλήλους.
Δεν είχε έσοδα το Λιμενικό Ταμείο στο ξεκίνημά του και κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας ισχυρίστηκε ο πρώην δήμαρχος.

Δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι η κυβέρνηση θα έβαζε φραγμό στις προσλήψεις.

Η Νάξος όμως και τα άλλα νησιά το πρόβλεψαν και προχώρησαν σε διορισμούς. Δεν με έπεισαν οι εξηγήσεις του.

Με τα πρώτα χρήματα που εισέπραξε το Λιμενικό Ταμείο προτίμησαν να κάνουν έργα. Κάτι ξέρουν τα βουνά και τα λαγκάδια της Πάρου, λένε οι κακεντρεχείς.

Του θυμίζουμε ότι η ΚΔΕΠΑΠ δεν είχε έσοδα στο ξεκίνημά της και προχώρησε σε προσλήψεις. Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΕΥΑΠ.

Ο Στέφανος μας έλυσε την απορία

Ολοκληρώθηκε, μας είπε, το master-plan του εμπορικού λιμανιού στο Καμινάκι της Μάρπησσας. 

Χρειάστηκαν 12 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση των αρχικών μελετών από συστάσεως και λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου. Με αυτήν την ταχύτητα που τρέχει το έργο , θα χρειαστούν άλλα 12 χρόνια για να ολοκληρωθούν και οι βασικές μελέτες. Δηλαδή το έργο θα ξεκινήσει το  2026.

 Εκτός εάν ο Μάρκος στο τέλος της θητείας του το 2019, μας παραδώσει έτοιμες όλες τις μελέτες του έργου.

Για το αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής ακούστηκε τίποτα; 16 χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκίνησαν οι μελέτες.
Σίγουρα η μελετήτρια του έργου θα έχει πάρει σύνταξη, αν ζει, που ευχόμαστε να ζει. Γιατί, όταν ανέλαβε τις μελέτες είχε και κάποια ηλικία.

Ο Πούλιος …αγρίεψε

Είναι γνωστές από παλιά οι αντιδράσεις του Γιώργου, όταν τα παίρνει στο κρανίο. Του πέταξε στα μούτρα του Στέφανου διάφορα και απειλήθηκαν μηνύσεις.

Έριξε και όχι στους απολογισμούς του Λιμενικού Ταμείου. Παραλίγο να γίνει μπάχαλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγώ πάντως προειδοποίησα τον καθηγητή πρόεδρο. Τα «παιδιά» χρειάζονται προσοχή. Ιδιαίτερα τα άτακτα, εννοώ αυτά που προέρχονται από την Μάρπησσα. Και ο Άγγελος, αν χρειαστεί, αγριεύει.

Θανάση, καλορίζικος

Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ ο Θανάσης. Αυτή είναι η πρόταση, γνωστή από καιρό άλλωστε. Τον συνοδεύουν οι ευχές μου. Αλλά η πλειοψηφία και εδώ μπερδεύτηκε.

ΚΔΕΠΑΠ χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων παραείναι μικρότητα.

 Έπρεπε βέβαια να βολευτούν και οι άνθρωποι του Δημάρχου. Δεν έπρεπε να μείνει κανένας παραπονούμενος από τους αποτυχόντες του ψηφοδελτίου. Ο Δήμαρχος θέλει να τα έχει καλά με όλους. ( Δεν είναι δικά μου, μου τα είπε άνθρωπος του Δημάρχου).

 Αλλά τόση δίψα για μια καρέκλα; Θανάση δε θα σου βγει σε καλό. Σε βλέπω να τρέχεις και να μην φτάνεις για να εξασφαλίζεις απαρτία στις συνεδριάσεις του οργάνου. Όχι τώρα που το πράγμα είναι ακόμα ζεστό. Μιλάω για αργότερα.
Νέστορας ο μικρός

Όνομα και πράγμα ο Νέστορας παρά το νεαρό της ηλικίας του. Αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΠ επειδή δεν εκπροσωπήθηκε και η ΚΕΠ-ΟΣΑ.


Προσοχή όμως γιατί η Κουμουνδούρου και ο Περισσός είναι στα μαχαίρια. Και ο Περισσός δεν αστειεύεται…

O blog-plak

Δεν υπάρχουν σχόλια: