Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ


Με δραματικούς τόνους μίλησε στον ΣΚΑΪ για την εξάπλωση του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) Παναγιώτης Ευσταθίου, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπισή του στην Ελλάδα.

«Ανά τρεις εβδομάδες διπλασιάζονται οι θάνατοι πού θα πάει αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Ευσταθίου, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρέωση της ανθρωπότητας να βρεθεί το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη όλων των συναρμόδιων φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αποφασίστηκε η ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό των λιμανιών, αεροδρομίων και κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών (σε Εβρο, Σάμο, Λέσβο). Ειδικότερα, θα προσληφθούν 30 γιατροί μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που θα «μοιραστούν» σε λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, ενώ θα ενισχυθεί ο εξοπλισμός των κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών με ειδικές στολές, γάντια και άλλα απαραίτητα υλικά για την ασφάλεια του προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε και η ανάγκη να υπάρχει σε κάθε κέντρο υποδοχής -και στα πλησιέστερα σε αυτά νοσοκομεία- ειδικός απομονωμένος χώρος στον οποίο θα παραμείνει για όσο διάστημα χρειάζεται ασθενής με ύποπτα συμπτώματα, όπως άλλωστε προβλέπεται και σε σχετική εγκύκλιο.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη συστηματικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ για τις διαδικασίες διαλογής και διαχείρισης των περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Τέλος, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή με μόνιμο χαρακτήρα που θα εξετάζει το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας κάθε 15 ημέρες.


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: