Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σχόλια από τον blog-plak

Υποδείξεις

Ωραία όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα του Αρχίλοχου, από ειδικούς και μη, για τις ανεμογεννήτριες, που θα αποτελέσουν και τουριστικό αξιοθέατο της Πάρου, σύμφωνα με τους μεγαλοεπενδυτές.

Το ερώτημα είναι μετά την ενημέρωση τι πρόκειται να πράξουν οι οικολόγοι της Πάρου.  Υπάρχει σχέδιο αντίδρασης;  Εγώ προτείνω οι πιο ζωηροί της Πάρου να αναχωρήσουν επειγόντως για τις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Αν υπάρχουν και ακτιβιστές στο νησί, λέμε αν υπάρχουν, έχω φίλο που παραδίδει μαθήματα ακτιβισμού.
 Όσοι ενδιαφέρονται να με αναζητήσουν στη διεύθυνση του blog. Θα τους δώσω όνομα και τηλέφωνο.

Να προσφύγουν και οι σύλλογοι στο ΣτΕ

Εκτός από τους 4 δήμους των Κυκλάδων που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καλά θα κάνουν να προσφύγουν και οι σύλλογοι της Πάρου στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Το Ε΄ Τμήμα στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται το θέμα, έχει δημιουργήσει σοβαρή νομολογία με τις αποφάσεις του, πολύ ισχυρή και ικανή να ακυρώσει τα σχέδια των μεγαλοεπενδυτών, που έβαλαν στόχο το φυσικό περιβάλλον και της Πάρου.

Θυμίζω ότι πριν από μερικά χρόνια μετά την προσφυγή του συλλόγου που προστατεύει τις αρκούδες, του Αρκτούρου, ακύρωσε μελέτες της Εγνατίας οδού με αποτέλεσμα το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να τρέχει και μη φτάνει.

Τους συνιστώ να προσφύγουν, αν δεν έχει χαθεί η προθεσμία, γιατί τα δικαστήρια εκτός από την ουσία, ασχολούνται και με τα τυπικά.


Συμβούλιο της Επικρατείας και Πάρος

Αρκετές οι φορές που η Πάρος είχε την τιμητική της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για να γίνει ο βιολογικός καθαρισμός της Παροικιάς, το μεγάλο αυτό έργο υποδομής, έπρεπε ο Δήμος να αντιμετωπίσει την προσφυγή 14 κατοίκων από το Κρωτήρι στο ΣτΕ.

Η δουλειά ήταν καλά προετοιμασμένη από ένα δικηγόρο και ένα αρχιτέκτονα που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή.

Ευτυχώς ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ, καλή του ώρα όπου κι αν βρίσκεται, τους άδειασε για τυπικούς λόγους και το έργο έγινε.

Την επόμενη φορά κάτοικοι από το Βουτάκο, αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή προσέφυγαν κατά της επισκευής του νέου αεροδρομίου.

Η δουλειά και πάλι ήταν καλά προετοιμασμένη, από τους γνωστούς άγνωστους που κρύφτηκαν πίσω από τις υπογραφές των απλών και απληροφόρητων ντόπιων κατοίκων της περιοχής.

Αυτή τη φορά παραλίγο να γίνει η ζημιά και η Πάρος να μην έβλεπε στον αιώνα τον άπαντα νέο αεροδρόμιο.

Ο τότε πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος και η εισηγήτρια ήταν έτοιμοι από καιρό για να βάλουν ταφόπλακα στο έργο.

Ένα θλιβερό γεγονός έσωσε την κατάσταση.

Ο πρόεδρος ανέβαλε για 10 μέρες τη συζήτηση και οι τότε τοπικές αρχές  στο διάστημα αυτό έβαλαν τους υπουργούς και ακύρωσαν την κοινή απόφαση κατά της οποίας είχε γίνει η προσφυγή.

Όταν ξεκίνησε η διάσκεψη του δικαστηρίου, τη δέκατη μέρα, το δικαστήριο δεν είχε αντικείμενο να δικάσει και η δίκη ακυρώθηκε.

Φίλιππος Σπυρόπουλος, καθηγητής του συνταγματικού δικαίου ο δικηγόρος του Δήμου, που μας βοήθησε. Με το αζημίωτο βέβαια.

Το ΣτΕ ασχολήθηκε και με τα πολεοδομικά της Παροικιάς, με τα τραπεζοκαθίσματα ιδιοκτήτη της παραλίας και τώρα πρόκειται να ασχοληθεί με το σοβαρό θέμα των ανεμογεννητριών.

Αυτά για να τα γνωρίζουν οι νεότεροι και κυρίως οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

Αληθεύει;

Κάποιος επαΐων της αεροπλοΐας με πληροφόρησε ότι το υγειονομικό αεροπλάνο του Βελεντζείου θα χρειασθεί περί το μήνα Μάρτιο να αντικαταστήσει τις μηχανές του λόγω παλαιότητος.  
Του είπα ότι «αυτά που λες είναι λόγια του αέρος», αλλά εκείνος επέμενε.

 Κάποιος από το Βελέντζειο πρέπει να τον καταγγείλει για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αν μου ζητηθεί το όνομα ευχαρίστως θα το γνωστοποιήσω στο Ίδρυμα.

Απόσπασμα από τον προϋπολογισμό του Βελεντζείου του τρέχοντος έτους

Α) Υπολ. Προηγ. Χρήσεως :               800.000,00   Ευρώ
Β) Έσοδα παρούσης          :            1.667.171,28   Ευρώ
Γ) Σύνολον εσόδων            :            2.467.171,28   Ευρώ
Δ) Έξοδα                           :               545.079,20   Ευρώ
Ε) Πλεόνασμα                   :            1.922.092,08   Ευρώ

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ


O blog-plak

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βελέντζειο . Έκτακτα , έκτακτα . Από το υπόλοιπο του ΄13 των 800 χιλ. Ευρώ , φέτος έχουμε ' πλεόνασμα΄' (μάλλον αδόκιμος έκφρασης ), 140% αύξηση εσόδων Δηλαδή 1,9 εκατ. Ευρώ ! Από την άλλη το ΔΛΤ έχει γύρω στα 4 εκατ. Ευρώ 'πλεόνασμα'; Συνολικά 6 εκατ. Ευρώ περίπου δημόσιο ανταποδοτικό χρήμα ,των δύο μοναδικών στο νησί 'πλεονασματικών' Φορέων, λιμνάζει στα ταμεία των ιδιωτικών κερδοσκοπικών Τραπεζών και οι πολίτες περιμένουν την ανταπόδοση σε έργα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής πρόνοιας . Έκτακτα, έκτακτα και μη χειρότερα ..