Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Ι. Κωβαίου στο 5ο Φόρουμ «Ο Δρόμος του Αλφάβητου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στο 5ο Φόρουμ «Ο Δρόμος του Αλφάβητου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Σύνδεσμο Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP) του Ιδρύματος Tyre, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά στις 11-12 Οκτωβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της UNESCO συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του παρουσίασε τη μακραίωνη και πλούσια ιστορία της Πάρου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σπουδαίο Παριανό Μάρμαρο, και την οικονομική, εμπορική και πολιτιστική σχέση της με τους Φοίνικες.

Στα πλαίσια των εργασιών του Φόρουμ, ο κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, μαζί με άλλους δημάρχους και εκπροσώπους μεσογειακών πόλεων, υπέγραψε τη Χάρτα Αξιών του Συνδέσμου Πόλεων, συμμετείχε στο «Κολλέγιο των Δημάρχων», το οποίο έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Αθηνών, και προσκάλεσε τους σύνεδρους να επισκεφτούν και γνωρίσουν από κοντά το νησί της Πάρου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή των πόλεων και των νησιών της μεσογείου και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας σε βασικούς τομείς όπως είναι ο Πολιτισμός και η Εκπαίδευση, ο Πολιτιστικός Τουρισμός, το Θαλάσσιο Περιβάλλον, οι Τέχνες και η Παράδοση.


Στο συνέδριο συμμετείχαν η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, ο πρώην πρόεδρος του ΟΗΕ κ. Μπούτρος Γκάλι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κ  Herve de Charette, εκπρόσωποι της UNESCO, διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των πόλεων και νησιών της Μεσογείου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: