Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Να ακυρωθεί η εκποίηση 2 υγροτόπων στην Αλυκή Πάρου



Η κυριότητα των υγροτόπων της "Πίσω Αλυκής" και του "Άγιου Νικόλαου", στην Αλυκή της Πάρου, έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και προσφέρονται προς πώληση.

Αυτό δεν έχει πραγματικά νόημα, αφού οι ​​2 υγρότοποι έχουν χαρακτηριστεί μόλις τον Ιούνιο του 2012 ως προστατευόμενοι μικροί νησιωτικοί υγρότοποι, που δεν μπορεί να οικοδομηθούν. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι οι νόμοι στην Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν «σε μια νύχτα», μερικές φορές με νέους νόμους "κατά παραγγελία", δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε να δούμε τους υγροτόπους να καταστρέφονται και να «αναπτύσσονται».

Οι υγρότοποι αποτελούν πολύ σημαντικά οικοσυστήματα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και για πολλά άλλα ... Όταν διατηρούνται υγιείς, αποτελούν επίσης υπέροχα ορόσημα για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Είναι ανόητο κάποιος να πιστεύει ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του εθνικού χρέους. Το περιβάλλον δεν διασφαλίζει μόνο την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και την ευημερία της οικονομίας μας που στηρίζεται στον τουρισμό.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Κάποιος αγοραστής μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι υγρότοποι πρέπει να αποκατασταθούν όταν είναι υποβαθμισμένοι, και να διατηρούνται, όχι να πωλούνται για να οικοδομηθούν.

Βοήθησε τους πολίτες της Αγκαιριάς, Αλυκή Πάρου, που ξεκίνησαν αυτή την αναφορά με την υπογραφή και την κοινοποίηση σου, για να φθάσει γρήγορα το στόχο της.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης να πιεστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο της Πάρου, για να αναλάβει δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: