Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ο ετήσιος αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά 2014 - 15 του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάρου στις Λεύκες


 1o Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάρου

Πάρος 13/10/2014

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/10/2014 στην Εστία του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάρου στις Λεύκες ο ετήσιος αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά 2014 - 15.
Τον Αγιασμό ετέλεσε ο πατήρ Γεώργιος.
Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκών Πάρου Ιωάννης Κονταράτος, ο Πρόεδρος του ΜΕΕΑΣ ΥΡΙΑ Λευκών Πάρου Ιωάννης Κοντός, καθώς γονείς και φίλοι του Συστήματος.
Μήνυμα ενόψει της νέας προσκοπικής χρονιάς απέστειλε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος.
Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Κωβαίου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος 12 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός Δημάρχου Πάρου, κ. Μ. Ι. Κωβαίου στον ετήσιο Αγιασμό του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάρου

Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,
Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή τελετή που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια σπουδαίο κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση ενεργών και παραγωγικών πολιτών και στηρίζοντας κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εμβάθυνσης της δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία. 
Η ενεργός συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες κοινωνικής συνεργασίας και παρέμβασης αποτελεί μέρος μιας πλήρους παιδαγωγικής διαδικασίας, η οποία έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, με ενεργό ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει γύρω μας.

Στο πλαίσιο της Προσκοπικής Διαπαιδαγώγησης, παιδιά και έφηβοι θητεύουν σ’ ένα διαρκές σχολείο, μαθαίνοντας να έχουν ως οδηγό τους, στο παιχνίδι, αυτόν που εκείνοι εξέλεξαν και να μετέχουν σε δραστηριότητες που οι ίδιοι επέλεξαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν, μέσα από θεσμοθετημένες συμμετοχικές διαδικασίες.

Σαν παλιός πρόσκοπος, νιώθω συγκίνηση και περηφάνια γιατί είχα την εμπειρία να αποκομίσω τις αξίες και τα οφέλη από τον προσκοπισμό και τώρα να παρακολουθώ τη δική σας δράση και να έχω την ευκαιρία και ως Δήμαρχος να σας συγχαίρω για τη δημιουργικότητά σας και την προσφορά σας.

Εύχομαι ολόψυχα το Σώμα Ναυτοπροσκόπων Πάρου να συνεχίσει την σημαντική κοινωνική, εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση στον τόπο μας. Τέλος σας εύχομαι υγεία, χαρά και μια νέα προσκποπική χρονιά.

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Δήμαρχος Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: