Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο μια δημοτική παράταξη που τιμήθηκε με το 65% του εκλογικού σώματος, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να εμφανίζεται διασπασμένη.

Και αναφερόμαστε στην εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο υποδειχθείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ψηφίστηκε όχι από του 16 συμβούλους που διαθέτει η παράταξη της πλειοψηφίας, αλλά από τους 14.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν λευκό ευθυγραμμιζόμενοι με τις παρατάξεις της μειοψηφίας που ψήφισαν επίσης λευκό.

Αυτό που συνέβη δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Αν στην αρχή της διακυβέρνησης του τόπου μας η πλειοψηφία απώλεσε τη συνοχή της, "με το καλημέρα" που λέει ο λαός, τότε τι πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια της πενταετούς της θητείας;

Θα βαρέσει διάλυση; Θα διαλύσει τη λειτουργία του δήμου και κατ΄επέκταση ένα ολόκληρο νησί;

Οι ευθύνες για την εικόνα που εμφάνισε  η παράταξη του δημάρχου βαρύνει τόσο τον ίδιο όσο και τους συμβούλους που έριξαν λευκά ψηφοδέλτια.

Ο δήμαρχος όφειλε να είχε εξασφαλίσει τη συνοχή της παράταξής του, να επισημάνει το μέγεθος των ευθυνών που έχουν αναλάβει συλλογικά οι δημοτικοί του σύμβουλοι και όχι να τους αφήσει να τσακώνονται, χωρίς επίγνωση, για τα έμμισθα ή άμισθα αξιώματα του δήμου.

Αν δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, το μέγεθος και το βάρος του έργου που τους περιμένει, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι μας για την πορεία της Πάρου ανεξάρτητα και πέρα από την εκλογική μας προτίμηση στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Κύριοι της πλειοψηφίας, σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: