Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ



Γιατρός κλείδωσε ηλικιωμένο που διαμαρτυρήθηκε για την ταλαιπωρία που υπέστη στο αγροτικό ιατρείο Νάουσας  και έφυγε  μετά από τηλεφωνική εντολή προϊσταμένου της .

 Το γεγονός συνέβη στο αγροτικό ιατρείο Νάουσας Πάρου το μεσημέρι (12:45΄) της  5.9.2014 .

Ο κ. Γ.Β επί τρείς ημέρες προσπαθούσε να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του . Την Παρασκευή  5-9-2014 περίπου στις 12:30΄ η αγροτική γιατρός ανακοινώνει στους ηλικιωμένους που περιμένουν για συνταγογράφηση ότι θα δεχθεί ακόμα τρείς ασθενείς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Κ. Υ. Πάρου .Αλλάζοντας όμως απόφαση αρνείται  να τηρήσει την υπόσχεση της για τον αριθμό των ατόμων που θα δεχόταν επικαλούμενη εντολή από το Κ.Υ. Πάρου .Στις διαμαρτυρίες απαντά πως η εντολή είναι σαφής και μετά από τηλεφωνική της επικοινωνία με το Κ.Υ. ανακοινώνει στους ασθενείς πως αν δεν απομακρυνθούν θα τους κλειδώσει και θα φύγει.

 Ο κ. Γ.Β. αγανακτισμένος μετά από την τριήμερη ταλαιπωρία για να γράψει φάρμακα , ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον διευθυντή του κέντρου υγείας Πάρου προκειμένου να τον πείσει να τους εξυπηρετήσει μιας και περίμεναν περίπου 3 ώρες και είχαν τη διαβεβαίωση της γιατρού ότι θα τους δεχόταν.


Ο προϊστάμενος(;) αρνήθηκε να συνομιλήσουν τηλεφωνικώς και φέρεται να  έδωσε εντολή στη γιατρό εάν δεν φύγουν οι πολίτες – ασθενείς   και συνεχίσουν να διαμαρτύρονται να τους κλειδώσει στο ιατρείο και να φύγει . Ο κ. Γ.Β συνέχισε να  διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στη Νάουσα και μη εξερχόμενος από τον χώρο αναμονής του αγροτικού ιατρείου ‘τιμωρήθηκε’ με εγκλεισμό κατά παράβαση νόμου και ιατρικού όρκου αφού η αγροτική γιατρός αποφασίζει να τον κλειδώσει μέσα στο ιατρείο και να φύγει αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης της.
                                                   
Μετά από περίπου 15 λεπτών εγκλεισμού και μετά από προτροπές συμπολιτών που ήταν έξω από το ιατρείο η εξωτερική πόρτα ξεκλειδώθηκε , άγνωστο από ποιόν , αφού κανείς δεν εμφανίστηκε για να δει αν ο ηλικιωμένος 82 ετών  με σοβαρά προβλήματα υγείας ήταν καλά στην υγεία του μετά το σοκ που υπέστη.

Το ανωτέρω απάνθρωπο και ανήθικο  γεγονός  ,απόρροια των καταστάσεων που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια , επιβλήθηκε  σε έναν γέροντα 82 ετών  Ναουσαίο επί πολλά χρόνια κοινοτικό σύμβουλο που συνέβαλε στην ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία αυτού του αγροτικού ιατρείου  και που μέχρι σήμερα δηλώνει παρών στις διεκδικήσεις για δημόσια δωρεάν υγεία , επιβλήθηκε από συνανθρώπους του νέους, μορφωμένους , σπουδαγμένους αλλά εν τέλει χωρίς παιδεία , ήθος και λογική.

Όποιος σοβαρός λόγος ήταν αυτός που  επέβαλε άμεσα τη μετακίνηση της γιατρού στο Κ.Υ. Πάρου δεν ανακοινώθηκε στον ίδιο , και σε κάθε περίπτωση ο εγκλεισμός ατόμου χωρίς τη θέληση του είναι πράξη παράνομη . Υπήρχαν λύσεις και ενέργειες νόμιμες και λογικές.


Ο ίδιος και η οικογένεια του καταγγέλλουν το γεγονός και τις αμέσως επόμενες ώρες θα προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο  ενέργειες κατά παντός υπευθύνου για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης αλλά και τυχόν βλάβης στην υγεία του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: