Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ως ο αυριανός πρωθυπουργός



Το περιεχόμενο της ομιλίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, η συνέντευξη που έδωσε την επομένη και η επίσημη κυβερνητική αντίδραση με την απαγόρευση της αναμετάδοσης της ομιλίας του από την κρατική τηλεόραση, σηματοδοτούν  αυτό που έρχεται, που δεν είναι άλλο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όποτε γίνουν οι εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ως ο αυριανός πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα των πρώτων 6 μηνών κοστολογημένο, έδωσε εθνική διάσταση στο εγχείρημά του, δήλωσε, ότι όσα ανέφερε αποτελούν δέσμευση και κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην ανασυγκρότηση της χώρας. Είπε:

«Αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις, δεν μοιράζουμε υποσχέσεις, μοιράζουμε ευθύνη, γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσβατο δρόμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραλάβει απλά καμένη γη, αλλά μια χώρα διχασμένη και διαλυμένη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Η ευθύνη μας: να την επανενώσουμε, όλες και όλοι μαζί και να την οδηγήσουμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτήν την ευθύνη μοιράσαμε σήμερα».

Με αυτά τα λόγια τέλειωσε την ομιλία του στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτη το σύνολο του ελληνικού λαού.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το βάρος της ευθύνης να ανταποκριθεί στην απαίτηση του ελληνικού λαού να αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας, ας μας επιτραπεί η έκφραση ωρίμασε βίαια και οι τοπικές του οργανώσεις οφείλουν να ακολουθήσουν για να είναι έτοιμες  να επωμισθούν το βάρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας.


Γιατί πολλά από αυτά που αποτελούν πλέον δέσμευση προς τον ελληνικό λαό, θα κριθούν στην πράξη και από το πως θα ανταποκριθούν οι τοπικές μας κοινωνίες και οι οργανωμένες δυνάμεις που διαθέτουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: