Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

8ήμερη εκδρομή: Σόφια - Φιλιππούπολη – Αδριανούπολη – Κωνσταντινούπολη -Πριγκηπονήσια

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

(8- ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ)

Σόφια - Φιλιππούπολη – Αδριανούπολη – Κωνσταντινούπολη -Πριγκηπονήσια

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Ρένα Θωμά-Κοντού: 22840 22223 κιν. 6944363003
Ερμιόνη Καραγκούνη-Σπανού: 22840 21657 κιν. 6986438323
Αρχοντική Αλεξανδροπούλου: 22840 27225 κιν. 6970015889
Κώστας Γράβαρης: κιν. 6948781841

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 25/10) ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ

Ξεκίνημα το πρωί από την Αθήνα (για την ώρα και το σημείο εκκίνησης θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση).

  Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τη Σόφια θα γίνονται ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και για ό,τι άλλο προκύψει. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη Σόφια. Τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 26/10) ΣΟΦΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό  μπουφέ και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε το βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής, το ρώσικο ναό του Αγίου Νικολάου, το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας και τον καθεδρικό ναό του Αλεξαντερ Νεφσκι.

Στην συνέχεια ανάβαση  στο βουνό-πάρκο Βίτοσα με το υπέροχο ορεινό τοπίο και τη φαντασμαγορική θέα στην πόλη της Σόφιας. Χρόνος για γεύμα ή καφέ στα γραφικά εστιατόρια και επιστροφή αργά το μεσημέρι. Απόγευμα ελεύθερο για ριλάξ στις ανέσεις του ξενοδοχείου ή για συμφέρουσες αγορές στα καταστήματα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

Λίγα λόγια γι΄αυτά που θα δούμε.

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



Στο κεντρικότερο σημείο της Σόφιας, χαμηλά χωμένη μέσα στο έδαφος υπάρχει μία όμορφη και αρχαία εκκλησούλα, της Αγίας Πέτκας, δηλαδή της Αγίας Παρασκευής. Όχι της γνωστής Παρθενομάρτυρος, αλλά μιας συνώνυμης Οσίας, που τιμάται ιδιαίτερα εκεί. 

Με αυτόν τον Ναό συνδέονται εντυπωσιακά γεγονότα, που θα τα πληροφορηθούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Ο ρώσικος ναός του Αγίου Νικολάου είναι  χτισμένος σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό.

ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


Το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας ιδρύθηκε το 1879 μαζί με το πρώτο σύνταγμα της χώρας και αποτελείται από 240 αντιπροσώπους με 4ετή θητεία. Η εθνοσυνέλευση είναι υπεύθυνη για την ψήφιση των νόμων, την επικύρωση του προϋπολογισμού, την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, την επιλογή του πρωθυπουργού και των υπουργών, των στρατιωτικών εντολών και την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών.

Το κτίριο κατασκευάστηκε μεταξύ 1884 και 1886 και είναι ιστορικό μνημείο της χώρας. Είναι κτισμένο στο κέντρο της Σόφιας, είναι νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και σχεδιάστηκε από τον Σέρβο-Βούλγαρο αρχιτέκτονα Konstantin Jovanović.

Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ALEXANDER NEVSKY


Ο καθεδρικός του Alexander Nevsky είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης με πολλούς ξένους που επισκέπτονται τα Βαλκάνια να το χαρακτηρίζουν ως το πιο θαυμάσιο οικοδόμημα του 20ού αιώνα στη βαλκανική. 

Χτίστηκε προς τιμή των στρατιωτών που έπεσαν στην μάχη κατά την διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας το 1877-78 που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική αυτοκρατορία. 

Η εκκλησία ακολουθεί μια νέο-βυζαντινή αρχιτεκτονική και η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1912. Ο χρυσός θόλος έχει ύψος 45 μέτρα, ενώ το καμπαναριό φτάνει τα 50 μέτρα. 

Η εκκλησία έχει 12 καμπάνες με συνολικό βάρος 23 τόνων ενώ η χωρητικότητα της είναι άνω των 7000 ατόμων. Πίσω από το ναό, βρίσκεται μια κρύπτη που στεγάζει την παλιά Βουλγαρική συλλογή τέχνης.


 ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΒΙΤΟΣΑ



Το Βουνό Βίτοσα, απλώνεται από τα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης και είναι από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Το βουνό είναι διάσημο για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και για το εθνικό πάρκο Βίτοσα.
Εκεί υπάρχει το μοναστήρι Dragalevtzi και η μακρύτερη σπηλιά στην χώρα η Duhlata.
Το βουνό προσφέρεται για αναρρίχηση η σκι.  
Η πρόσβαση στο βουνό γίνεται εύκολα με αστικά λεωφορεία που ξεκινούν από το κέντρο της πόλης.  Εμείς θα το επισκεφθούμε με το δικό μας πούλμαν.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ VITOSHA


Η λεωφόρος Vitosha πήρε το όνομα της από το ομώνυμο βουνό-σύμβολο της Σόφιας. Η λεωφόρος, μαζί με τους όμορφους δρόμους, είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης με πολλά κομψά καταστήματα, καφετέριες, restaurant και μπαρ. Οι διασημότερες ετικέτες μόδας βρίσκονται επί της λεωφόρου Vitoshka.


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: