Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

O Τσίπρας στο Αγιον Ορος: Οποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του

«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας τους λόγους που τον έκαναν αν πραγματοποιήσει επίσκεψη - έκπληξη στην Αθωνική Πολιτεία, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του amen.gr ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στάθηκε στη σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία και φέρεται να είπε πως υπάρχουν κοινές αντιλήψεις, αλλά και πολλά στοιχεία της Αγιορείτικης ζωής, από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν. 



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Αφού ο Πρωτεπιστάτης π. Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο ιερό, όπου και η πανίερη εικόνα.



Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται την χερσόνησο του Άθω, με τον ίδιο να έχει  εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί το Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον περασμένο Ιανουάριο. 



Ο Αλέξης Τσίπρας στην εν λόγω επίσκεψη, θα έχει συνάντηση με τον διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας (εκεί θα διανυκτερεύσει απόψε), Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος( όπου και θα διανυκτερεύσει αύριο).


Επίσης, θα επισκεφθεί όλες τις κρατικές δομές που έχουν έδρα στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο Υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό).



Συν τοις άλλοις πολλές από τις Μονές αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την φορολογία ακινήτων ιδιοκτησίας τους εκτός των συνόρων του Αγίου Όρους, θέμα που δεν αποκλείεται να θέσουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας που θα έχει συνάντηση με τους αγιορείτες πατέρες, καθώς είχε δει αντιπροσωπεία τους -στην Αθήνα - τον περασμένο Δεκέμβριο, στο γραφείο του, στη Βουλή.

Φωτογραφίες: amen.gr

Πηγή: O Τσίπρας στο Αγιον Ορος: Οποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του -Δεν θέλαμε να νιώθουμε αδικημένοι [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/166051#ixzz39iwBHajE

Δεν υπάρχουν σχόλια: