Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ



Σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 26 του Ν. 3852/2010 (ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), όπως προκύπτει από έγγραφο του κλιμακίου της Πυροσβεστικής της Πάρου, ( αριθ. Πρωτ. 3858/15-7-2014) ο Δήμος είναι αρμόδιος να μας προστατεύσει από τις πυρκαγιές , καθαρίζοντας από τα ξερά χόρτα οικόπεδα και χωράφια που βρίσκονται εντός των οικισμών, σε περίπτωση αδιαφορίας των ιδιοκτητών.

Το ξενοδοχείο "mirsini " ιδιοκτησίας μου που βρίσκεται εντός του οικισμού ΚΟΥΚΟΥΜΑΥΛΕΣ και το οποίο φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες πελάτες, κινδυνεύει από πυρκαγιά όμορης ιδιοκτησίας αλλοδαπού, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν επιδεικνύει κανένα ενδιαφέρον για τον καθαρισμό του από τα ξερά χόρτα.

Σε ανάλογες περιπτώσεις ο Δήμος προβαίνει στον καθαρισμό του οικοπέδου και χρεώνει τη δαπάνη στον ιδιοκτήτη στον οποίο επιβάλλει και πρόστιμο. Παράλληλα υποβάλλει και μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του ποινικού κώδικα.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου προς το Δήμο, ο Δήμος «αγρόν ηγόρασε».

Κατά τα άλλα ο Δήμος μέχρι και πρόσφατα δημοσιοποίησε  δελτίο τύπου με οδηγίες για το πώς εμείς οι δημότες θα προστατεύσουμε το νησί μας από τις πυρκαγιές.

Επειδή δεν πρόκειται να παραιτηθώ του δικαιώματός μου να προστατεύσω την περιουσία μου, καλώ το Δήμαρχο, πριν προβώ σε άλλες ενέργειες, να εφαρμόσει το νόμο και να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες  για το καθαρισμό του οικοπέδου του αλλοδαπού.

Γεώργιος Σκλαβούνος

Δημότης Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: