Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΝΕ


Την Κυριακή 31 Αυγούστου ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τα ηνία της Πάρου η νέα Δημοτική Αρχή.

Ευχή όλων μας είναι να επιτύχει στο έργο της, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει ορίζοντα πενταετίας.
Αυτή άλλωστε είναι και επιθυμία του 65%  των δημοτών που την ανέδειξε με την ψήφο του.
Τα προβλήματα της Πάρου είναι γνωστά, η ιεράρχηση που θα κάνει η δημοτική αρχή καθώς και η μεθοδολογία επίλυσής τους μας είναι άγνωστη.

Μας είναι άγνωστη επίσης η τακτική της παράταξης Βλαχογιάννη, που, εθισμένη στην άσκηση εξουσίας πέραν της δεκαετίας, θα της είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα της καθήκοντα  από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την ΚΕΠ-ΟΣΑ  θα περιμένουμε το καινούριο που θα προσκομίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο με την προσδοκία ότι η κριτική που θα ασκεί θα είναι τεκμηριωμένη, ρεαλιστική και εποικοδομητική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική. Θα παραμείνει προσηλωμένη και συνεπής στις αρχές και τις θέσει ς του ΚΚΕ, όπως αυτές εξειδικεύονται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ριζικά ανανεωμένο. Από τους 27 δημοτικούς συμβούλους  οι 21 είναι νέοι, που ασχολούνται, οι περισσότεροι, για πρώτη φορά με τον κατ΄εξοχήν λαϊκό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διακατέχονται από διάθεση να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον κοινό μας τόπο, την Πάρο. Αυτή είναι η πρόθεσή τους.


 Όμως οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές, ούτε η εργατικότητα που θα επιδείξουν ορισμένοι. Η Πάρος χρειάζεται σχέδιο ανάπτυξης, μεθοδική προσπάθεια υλοποίησής του, τακτική ενημέρωση των δημοτών και το κυριότερο παρεμβάσεις αποτελεσματικές προς το κράτος των Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: