Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Θα είναι μεγάλη επιτυχία του Δήμου, αν το καταφέρει


Το κτίριο που στέγαζε την Αγροτική Τράπεζα και τώρα στεγάζει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, με βάση το συμβόλαιο μεταβίβασης του οικοπέδου  στην Αγροτική Τράπεζα από την τότε Κοινότητα Πάρου, μπορεί να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Πάρου.

Πιο συγκεκριμένα το 1959, με συμβολαιογραφική πράξη του συμβολαιογράφου Πάρου Θεόδωρου Κονταράτου, με αριθμό 13618, που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Πάρου στις 29/5/1959, η Κοινότητα Πάρου μεταβίβασε στην Αγροτική Τράπεζα οικόπεδο στη πλατεία Μαντώς Μαυρογένους, για την κατασκευή κτιρίου που θα στέγαζε το υποκατάστημά της, λόγω της προσφοράς της Τράπεζας στον αγροτικό κόσμο της Πάρου.

Στο συμβόλαιο αναγράφεται ο παρακάτω όρος: (Αντιγράφουμε από το συμβόλαιο).

«Εις περίπτωσιν καθ΄ήν καταργηθεί το εν Πάρω κατάστημα της Τραπέζης ή το Γραφείον αυτής ώστε να μην είναι αναγκαίον πλέον αυτή, το κτίριον μετά του εδάφους θα περιέρχηται τη κυριότητι και νομή της δωρητρίας Κοινότητας».

Με βάση την παράγραφο αυτή, που αποτελεί θεμελιώδη όρο του συμβολαίου, ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ακίνητο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του.

Όπως μας πληροφόρησε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μαρινόπουλος το θέμα αυτό το είχε θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου, όμως κατά την άποψή του δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμιά ουσιαστική ενέργεια.


Ο ίδιος μας δήλωσε, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, το ακίνητο αυτό, που κακώς χρησιμοποιείται ως δεύτερο υποκατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς, να περιέλθει στην κυριότητα και τη νομή του Δήμου Πάρου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η γνώμη του κ. Νομικού Συμβούλου του Δήμου αλλά και η θέση του ΄εκκαθαριστή ΄ της Αγροτικής στην ΤτΕ, που προφανώς περιέλαβε το κτίριο στην ΄καλή τράπεζα ΄ ; Να ελπίσουμε ότι δεν θα έχει την ΄τύχη ΄του Αγροκηπίου που παραμένει ακόμη αναξιοποίητο ..